EZ IGEN! Olvasónk beköltözött egy olyan rózsadombi házba, ahol rajta kívül csak komcsi zombinyugdíjasok laknak. Egy éve figyeli őket, és most megírta az eredményeket. Hát nem fogta vissza magát! "A nyugdíjas egyszerre rasszista, homofób, antiszemita, hungarofób és még a szélsőjobboldali is igazából javíthatatlan kommunista."

Advertisement

Lajos vagy Béla a jelek szerint egy nyugdíjasok között töltött év alatt nem lett a Fillér Utca Környékének Schmuck Andorja. Külön vicces, hogy eszerint egészen közel lakunk egymáshoz. De nem húzom az időt, íme a vizsgálati jelentés:

Lajos vagyok. Vagy Béla. Vagy Lajos. A legutóbbi cikkel kapcsolatban, ahol második kerületi, káder dűlőben szocializálódott zombikról volt szó, eszembe jutott, hogy én is megírnám saját tapasztalataimat - az ott lakó NYUGGEREKRŐL. Én egy Fillérrel párhuzamos kis utcában lakom kis családommal, ahol egy 1972-ben épült olyan szocreál kis lakásra volt csak pénzünk, amit kifejezetten akkori pártfunkciknak, haveroknak építettek. Nem a komcsi nagykutyák laknak benne, ha mai párhuzammal akarnék élni, az akkori trafikmutyi-győztesekről van szó. Ahogy a trafikosok 30 év múlva, úgy 30 évvel a gyalázatos seggnyalásuk után ezek is azt hiszik magukról, hogy még mindig valakik. Már ha voltak egyáltalán. Az eredeti lakókhoz, a ház épülése, 1972 óta mi költöztünk először és afféle gyüttmentként csodálatos zárványt találtunk. 12 lakásból 9 (!)-ben laknak nyugdíjasok (1 üres) és az eltelt egy évben alkalmam volt megfigyelni őket; hogy esznek, milyen körülmények között laknak, hogy viselkednek a családjukkal és hogy szaporodnak ivartalanul. Ezek alapján szigorúan tudományos megközelítéssel az alábbiakra jutottam:

A nyugdíjas szaglászik, turkál, vájkál és kutat.

A nyugdíjas megjátssza magát, családszeretőnek látszik, de unokáit tehernek tartja.

A nyugdíjas lusta, sokat unatkozik, ezért mások szekálását nagyon élvezi.

A nyugdíjas félművelt, ostoba, nem jár színházba és nem olvas szépirodalmat.

A nyugdíjasnak nincs humorérzéke.

A nyugdíjas, az aktuális miniszterelnököt kivéve, nem tisztel se Istent, se embert.

A nyugdíjas nem tud számolni, nem beszél nyelveket és fogalma sincs a világ történéseiről.

A nyugdíjas kicsinyes, önző és befolyásolható.

A nyugdíjas visszaél számbeli fölényével és zsarolja a társadalmat.

A nyugdíjasnak csak rövidtávú tervei vannak, nem érdekli az ország jövője.

A nyugdíjas dohányzik vagy iszik és egészségtelenül táplálkozik, ennek árát pedig a fiatalabbakkal fizetteti meg.

A nyugdíjas nem dolgozik, viszont eszik.

A nyugdíjas igénytelen lakásban lakik szocreál bútorok között.

A nyugdíjas nem ad borravalót, mivel nem is megy étterembe.

A nyugdíjas nem fürdik és sajátos szaga van.

A nyugdíjas egészségtelen ételeket készít rosszul.

A nyugdíjas piacellenes és nem dolgozott soha Londonban.

A nyugdíjas újra és újra megválasztja azokat a kormányokat, akik gazdasági csődtömeggé teszik ezt a jobb sorsra érdemes országot.

A nyugdíjas egyszerre rasszista, homofób, antiszemita, hungarofób és még a szélsőjobboldali is igazából javíthatatlan kommunista.

A nyugdíjasnak kellemetlen hangja és szájszaga van és nagy érzelmi indulatok esetén előszeretettel ordítozik.

A fentiek természetesen nem általánosítanak, nem a nyugdíjasok heterogén és sok esetben szerethető nagy tömegének minden egyes tagjára illenek, a megállapítások kizárólag a magyar nyugdíjasokra vonatkoznak.

Közöld le, határolódj el!

Előre is hálásan köszönöm:

Lajos. Vagy Béla. Vagy Lajos.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter