​A Norvég Alap pénzéből tüntettek a civilek Lázár ellen

Kálmán Olgának mesélte el maga a krétakörös Gulyás Márton.

Jó kis találat a Cink-fóbiától szenvedő Stumpf Andrástól a valasz.hu-n: egy, még talán a hardcore rajongók által sem nézett Kálmán Olga-interjú kilencedik percében Gulyás Márton elárulta, hogy kormányellenes politikai harcot is finanszíroznak a Lázár János által betámadott Norvég Alap pénzéből. (8:30 táján indul a progresszív értelemben vett buli.)

Advertisement

Arról a tüntetésról van szó, amit a Kettős Mérce bloggal együtt szerveztek, és amelyikről én olyan félóra után szégyenszemre eljöttem.

Advertisement

Abban ugyan szerintem nincsen semmi furcsa, ha egy civil szervezet kormányellenes megmozdulásra is pályázhat, hiszen mi lehet civilebb dolog egy kormányellenes akciónál, de ha ezt egy másik állam közpénzéből finanszírozzák, az kétségtelenül rosszul eshet az érintett kormánynak.

Stumpf András meg azért cinkezik olyan szenvedélyesen a posztjában, mert kedden megírtam a véleményemet a kormányközeli mikroblogolás nehézségeiről, illetve valasz.hu-s kollégája, Zsuppán András Dirk Gerkens-ügyi bejegyzéséről. És a posztomban olyanokat írtam, hogy

Advertisement

Nincs ugyan sehol előírva, hogy mikroblogolni csak kritkus módon szabad, de attól még igen vicces hatást kelt, amikor a jellemzően mégiscsak laza, fésületlen és beszólós műfajt kormánynyaló, fideszmentegető célokra használják egy kormányzati segítséggel kormánypropagandára gründolt lapnál.

Advertisement

meg hogy

a kormánypárti kötekedő ezzel a húszemeletes ökörséggel fejezte be a posztját

Hát ez nekem se esett volna jól fordított esetben. Mondjuk, hála istennek, nem fordulhatna elő fordított eset.

Share This Story

Get our newsletter