A Mad√°ch Imre Gimn√°zium tantest√ľlete lev√©lben utas√≠totta vissza, hogy a di√°kjaikat kirendelt t√∂megnek haszn√°lja a KLIK a budapesti korm√°nyzati √ľnneps√©geken. Ilyen az, amikor a komcsi-k√°d√°rista Fidesz-rendszer igazi polg√°rokkal tal√°lkozik.

Tudom√°sunkra jutott, hogy a 2015. m√°rcius 15-√©n az 1848/49-es forradalom √©s szabads√°gharc √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l tartand√≥ eg√©sz napos megeml√©kez√©sre Fodor G√°bor megyek√∂zponti tanker√ľleti igazgat√≥ megb√≠z√°s√°b√≥l √Ėn 10 fŇĎ di√°kot √©s 1 fŇĎ pedag√≥gust h√≠vott meg iskol√°nkb√≥l. A megh√≠v√°st tisztelettel k√∂sz√∂nj√ľk, de sajn√°lattal kell k√∂z√∂ln√ľnk, hogy di√°kjaink az esem√©nyen szervezett form√°ban nem vesznek r√©szt.

Ezzel az udvarias, de igen hat√°rozott bekezd√©ssel indult az a lev√©l, amit a v√°ci tantest√ľlet Domokos M√°rta tan√ľgy-igazgat√°si referensnek c√≠mzett a KLIK Cegl√©di Tanker√ľlet√©be.

Ha ez lehetséges, a hangnem ezután még határozottabbá válik. Tökéletesen igazuk van, a sötét komcsiság ellen csak határozott és közös fellépéssel lehet bármit is elérni, ha egyáltalán:

Tantest√ľlet√ľnk pedag√≥gusai nem t√°mogatj√°k √©s nem is szervezik meg a di√°kok politikai sz√≠nezetŇĪ rendezv√©nyeken val√≥ r√©szv√©tel√©t, elfogadhatatlannak tartj√°k, hogy ezt a di√°kok sz√°m√°ra b√°rki is k√∂telezŇĎv√© tegye, √©s az adatv√©delmi t√∂rv√©nyekkel ellent√©tesnek v√©lik annak k√©r√©s√©t, hogy az esetleges r√©sztvevŇĎk, vagyis a di√°kok adatait tov√°bbk√ľldj√©k a szervezŇĎknek.

Advertisement

A lecsenget√©s faarc√ļ √©s finoman szarkasztikus:

T√°j√©koztatjuk tov√°bb√°, hogy gimn√°ziumunk, mint ahogy mindig, ebben az √©vben is megeml√©kezik nemzeti √ľnnep√ľnkrŇĎl, √©s sok di√°kunk r√©szt vesz a lak√≥hely√©n tartand√≥ √ľnnepi rendezv√©nyeken.

Meg√©rt√©s√©t k√∂sz√∂nj√ľk.

Tisztelettel:

A V√°ci Mad√°ch Imre Gimn√°zium tantest√ľlete

Az eg√©szben az a sz√©p, hogy mennyire term√©szetes, mennyire alap, amit a v√°ci tan√°rok tettek, √©s ennek ellen√©re ‚Äď vagy √©ppen ez√©rt ‚Äď mennyire megd√∂bbentŇĎ. Amikor az ember elŇĎsz√∂r olvassa el a levelet, szinte ellenz√©ki ki√°ll√°snak tetszik, iszony√ļan b√°tor besz√≥l√°snak, m√≠g a bele nem gondol, hogy mit is olvas. Egy tanfel√ľgyelŇĎ kik√©rt 10 di√°kot egy iskol√°b√≥l politikai statiszt√°nak a korm√°ny √°ltal szervezett m√°rcius 15-ei √ľnneps√©gekre. De 2/3 ide, Pozsgay Imre, Pint√©r S√°ndor √©s az √∂sszes t√∂bbi m√ļmia oda, m√©giscsak 2015-ben vagyunk, nem pedig 1967-ben, hogy kommunista csinovnyikok gyerektranszportokat √©s tapsol√≥ dolgoz√≥kat rendelhessenek ide-oda a VezetŇĎ Elvt√°rsak nagyobb √∂r√∂m√©re. Egy tan√°rnak alapvetŇĎ k√∂teless√©ge megv√©deni a di√°kjait a ny√≠lt politikai agresszi√≥t√≥l, b√°rhonnan is √©rkezzen az, √©s itt nem is t√∂rt√©nt m√°s.

Advertisement

Term√©szetes ez? Term√©szetesen nem, hiszen ha √≠gy lenne, akkor nem √≠rtam volna meg ezt a himnuszt a dolgukat v√©gzŇĎ ‚Äď vagyis csod√°latra m√©lt√≥an b√°tor ‚Äď v√°ci tan√°rokr√≥l.

Akik sokan vannak, de ebben a pdf form√°tum√ļ √≥rarendben ott vannak a neveik. √ćr√°s k√∂zben is nekik tapsolok!

(via hvg.hu)