Fantasztikusan falmell√©ki cicaharcba kezdett a lap a k√ľl√ľggyel. Valaki manipul√°lt egy teljesen √©rdektelen szavaz√≥g√©pet egy online cikkben, mire az √ļjs√°g egy screenshotra alapozva gyal√°zni-csal√≥zni kezdte a miniszt√©riumot √©s a politikust.

Aki ennél kicsinyesebb, az hazudik!

A sztori annyi, hogy a lap cikket k√∂z√∂lt arr√≥l, hogy az Eximbank √°llamtk√∂tv√©nyeit a miniszt√©rium a Quaestorn√°l helyezte el. A t√°rca azt nyilatkozta, az√©rt, mert ingyenes volt a sz√°mlavezet√©s. A cikkbe beleraktak egy szavaz√≥g√©pet arr√≥l, hogy az olvas√≥k elhiszik-e ezt a miniszt√©riumi magyar√°zatot. √Čs azt l√°tt√°k egy idŇĎ m√ļlva, hogy meglepŇĎen t√ļnyom√≥ t√∂bbs√©g hiszi el, a 6250 szavaz√≥b√≥l √ļgy 6000.

Megnézték, hogy mindeközben összesen 1847 kattintás volt a cikken, vagyis maximum ennyien olvasták. Vagyis valaki megbugázta a szavazást. Erre nullázták a szavazógépet.

Nem sokkal k√©sŇĎbb levelet kaptak a t√°rca sajt√≥oszt√°ly√°t√≥l, amiben a K√ľk√ľm ep√©s hangon, g√ļnyosan gratul√°l ahhoz, hogy az emberek v√©lem√©ny√©t l√°tva t√∂r√∂lt√©k a szavaz√°s eredm√©ny√©t. Ehhez mell√©keltek egy screenshotot is, nem sokkal az √ļjraind√≠t√°s elŇĎttrŇĎl.

Advertisement

A N√©pszabads√°g, a miniszt√©rium m√©lt√≥ p√°rjak√©nt, √ļgy tett, mintha ez a screenshot √∂nmag√°ban bebizony√≠tan√°, hogy a miniszt√©rium hekkelte meg a szavaz√°st. Pedig ez az √©gvil√°gon semmit nem bizony√≠t, ha egyszer nekik √°llt a z√°szl√≥, mi√©rt ne screenshotolgathattak volna csak √ļgy.

A cikk eg√©szen elvadul a v√©g√©re, j√≥ nagy trollface-t k√ľldenek p√©ld√°ul a miniszt√©riumnak, √©s ‚Äď c√©lozva Szijj√°rt√≥√©k level√©nek arra a r√©sz√©re, ami a f√©lrevezetŇĎ c√≠me miatt eleve hazugnak nevezte a szavaz√°st ‚Äď ezt √≠rj√°k:

Azt pedig nagyon sajn√°ljuk, hogy a szavaz√°s manipul√°l√≥inak nem siker√ľlt meggyŇĎzni√ľk a k√∂zv√©lem√©nyt a miniszt√©rium √ļgynevezett szavahihetŇĎs√©g√©rŇĎl, de ‚Äď ahogy mondani szok√°s ‚Äď ilyen a popszakma.