This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Népszabadság szavazógépes csalással vádolja Szijjártóékat

Illustration for article titled A Népszabadság szavazógépes csalással vádolja Szijjártóékat

Fantasztikusan falmelléki cicaharcba kezdett a lap a külüggyel. Valaki manipulált egy teljesen érdektelen szavazógépet egy online cikkben, mire az újság egy screenshotra alapozva gyalázni-csalózni kezdte a minisztériumot és a politikust.

Advertisement

Aki ennél kicsinyesebb, az hazudik!

A sztori annyi, hogy a lap cikket közölt arról, hogy az Eximbank államtkötvényeit a minisztérium a Quaestornál helyezte el. A tárca azt nyilatkozta, azért, mert ingyenes volt a számlavezetés. A cikkbe beleraktak egy szavazógépet arról, hogy az olvasók elhiszik-e ezt a minisztériumi magyarázatot. És azt látták egy idő múlva, hogy meglepően túnyomó többség hiszi el, a 6250 szavazóból úgy 6000.

Advertisement

Megnézték, hogy mindeközben összesen 1847 kattintás volt a cikken, vagyis maximum ennyien olvasták. Vagyis valaki megbugázta a szavazást. Erre nullázták a szavazógépet.

Advertisement

Nem sokkal később levelet kaptak a tárca sajtóosztályától, amiben a Küküm epés hangon, gúnyosan gratulál ahhoz, hogy az emberek véleményét látva törölték a szavazás eredményét. Ehhez mellékeltek egy screenshotot is, nem sokkal az újraindítás előttről.

A Népszabadság, a minisztérium méltó párjaként, úgy tett, mintha ez a screenshot önmagában bebizonyítaná, hogy a minisztérium hekkelte meg a szavazást. Pedig ez az égvilágon semmit nem bizonyít, ha egyszer nekik állt a zászló, miért ne screenshotolgathattak volna csak úgy.

Advertisement

A cikk egészen elvadul a végére, jó nagy trollface-t küldenek például a minisztériumnak, és – célozva Szijjártóék levelének arra a részére, ami a félrevezető címe miatt eleve hazugnak nevezte a szavazást – ezt írják:

Azt pedig nagyon sajnáljuk, hogy a szavazás manipulálóinak nem sikerült meggyőzniük a közvéleményt a minisztérium úgynevezett szavahihetőségéről, de – ahogy mondani szokás – ilyen a popszakma.

Share This Story

Get our newsletter