This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nemzetközi helyzet fokozódik: egyre agresszívabbak a népvándorlók!

Illustration for article titled A nemzetközi helyzet fokozódik: egyre agresszívabbak a népvándorlók!

Ezért Németh Szilárd a honvédség bevetését indítványozza határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra.

Advertisement

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a délelőtti röszkei rendbontásra utalva beszélt az agresszivitásról, miközben már a hétvégén is úgy fogalmazott a határmenti Mórahalom polgármestere, hogy a bevándorlók növekvő agresszivitását és passzív ellenállását tapasztalják. (A “népvándorlók” kifejezést Németh Szilárd mondta.)

Advertisement

Ezért most szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amelyen országgyűlési határozati javaslatot terjesztenek elő a honvédség bevetéséről. Erről azonban csak kétharmados többséggel lehet dönteni, ezért “jövő héten kiderül, hogy kik azok a parlamenti képviselők, akik a Magyarországra illegálisan érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben” – mondta a mindig érthetően fogalmazó Németh Szilárd. A Jobbikot talán nem lesz nehéz meggyőzni, hiszen éppen ma, pár órával ezelőtt jelezték, kezdeményezik az alkotmány módosítását, hogy a hadsereget minden gond nélkül használni lehessen ilyesmire.

Advertisement

Ha ez még nem lenne elég, az MSZP is konkrét javaslatokkal bombázza a kormányt menekültügyben, egészen pontosan az alábbiakkal:

  • A kormány a magyar–szerb határ közvetlen közelében, lakott területen kívül azonnal létesítsen nagy kapacitású ideiglenes menekülttáborokat!
  • A készenléti rendőrség egységeit azonnal vezényeljék le a határra!
  • A katasztrófavédelem keretében működő polgári védelem kapcsolódjon be a menekültekkel összefüggő feladatok ellátásába!
  • A kabinet a honvédelmi, illetve nemzetbiztonsági bizottság jövő heti együttes ülésén számoljon be a terveiről, illetve a várható menekültáradtról!
  • Orbán Viktor miniszterelnök kezdjen tárgyalásokat a menekültkérdésben érintett uniós tagállamokkal!
Advertisement

(Az MTI fotóján menekültek másznak át a gyors telepítésű drótakadályon a Röszke melletti vasúti átjáró közelében a magyar–szerb határon 2015. augusztus 26-án.)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share This Story

Get our newsletter