Ezért Németh Szilárd a honvédség bevetését indítványozza határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra.

Az Orsz√°ggyŇĪl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak fideszes aleln√∂ke a d√©lelŇĎtti r√∂szkei rendbont√°sra utalva besz√©lt az agresszivit√°sr√≥l, mik√∂zben m√°r a h√©tv√©g√©n is √ļgy fogalmazott a hat√°rmenti M√≥rahalom polg√°rmestere, hogy a bev√°ndorl√≥k n√∂vekvŇĎ agresszivit√°s√°t √©s passz√≠v ellen√°ll√°s√°t tapasztalj√°k. (A ‚Äún√©pv√°ndorl√≥k‚ÄĚ kifejez√©st N√©meth Szil√°rd mondta.)

Ez√©rt most szeptember 1-j√©re √∂sszeh√≠vt√°k a nemzetbiztons√°gi √©s a honv√©delmi bizotts√°g egy√ľttes √ľl√©s√©t, amelyen orsz√°ggyŇĪl√©si hat√°rozati javaslatot terjesztenek elŇĎ a honv√©ds√©g bevet√©s√©rŇĎl. ErrŇĎl azonban csak k√©tharmados t√∂bbs√©ggel lehet d√∂nteni, ez√©rt ‚Äúj√∂vŇĎ h√©ten kider√ľl, hogy kik azok a parlamenti k√©pviselŇĎk, akik a Magyarorsz√°gra illeg√°lisan √©rkezŇĎket t√°mogatj√°k a magyar emberekkel szemben‚ÄĚ ‚Äď mondta a mindig √©rthetŇĎen fogalmaz√≥ N√©meth Szil√°rd. A Jobbikot tal√°n nem lesz neh√©z meggyŇĎzni, hiszen √©ppen ma, p√°r √≥r√°val ezelŇĎtt jelezt√©k, kezdem√©nyezik az alkotm√°ny m√≥dos√≠t√°s√°t, hogy a hadsereget minden gond n√©lk√ľl haszn√°lni lehessen ilyesmire.

Advertisement

Ha ez m√©g nem lenne el√©g, az MSZP is konkr√©t javaslatokkal bomb√°zza a korm√°nyt menek√ľlt√ľgyben, eg√©szen pontosan az al√°bbiakkal:

  • A korm√°ny a magyar‚Äďszerb hat√°r k√∂zvetlen k√∂zel√©ben, lakott ter√ľleten k√≠v√ľl azonnal l√©tes√≠tsen nagy kapacit√°s√ļ ideiglenes menek√ľltt√°borokat!
  • A k√©szenl√©ti rendŇĎrs√©g egys√©geit azonnal vez√©nyelj√©k le a hat√°rra!
  • A katasztr√≥fav√©delem keret√©ben mŇĪk√∂dŇĎ polg√°ri v√©delem kapcsol√≥djon be a menek√ľltekkel √∂sszef√ľggŇĎ feladatok ell√°t√°s√°ba!
  • A kabinet a honv√©delmi, illetve nemzetbiztons√°gi bizotts√°g j√∂vŇĎ heti egy√ľttes √ľl√©s√©n sz√°moljon be a terveirŇĎl, illetve a v√°rhat√≥ menek√ľlt√°radtr√≥l!
  • Orb√°n Viktor minisztereln√∂k kezdjen t√°rgyal√°sokat a menek√ľltk√©rd√©sben √©rintett uni√≥s tag√°llamokkal!

Advertisement

(Az MTI fot√≥j√°n menek√ľltek m√°sznak √°t a gyors telep√≠t√©sŇĪ dr√≥takad√°lyon a R√∂szke melletti vas√ļti √°tj√°r√≥ k√∂zel√©ben a magyar‚Äďszerb hat√°ron 2015. augusztus 26-√°n.)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán