Matolcsy beiktat√°s√°n csajoz√≥sabb volt a hangulat, mert legal√°bb ott volt Selmeczi Gabriella. Pr√≥b√°lok a Szabad egy t√°ncra? helysz√≠n√©rŇĎl k√∂zvet√≠teni ha lesz mit. K√©t √≥r√°t b√≠rtam.

Most a Magyar Nemzeti Balett táncosai táncolnak táncot. Megpróbálok keresni olyan embereket akik nem ironikusan vannak itt vagy nem sajtósok. Vagy nem csak az utcáról tévedtek be mert szól a zene.

Hirtelen elkezdtek felk√©rni n√©zŇĎket t√°ncolni. Nagyon sokan p√°nikszerŇĪen t√°voztak.

Advertisement

"A c√©l hogy a t√°ncon kereszt√ľl sz√ľlessenek √ļj p√°rkapcsolatok" - a mŇĪsorvezetŇĎk most a t√°ncosokat k√©rdezik arr√≥l hogy ez a Balettn√©l megt√∂rt√©nt-e m√°r. Ahogy kivettem a szavaib√≥l, meg.

Most r√°l√©pett a l√°bamra az atv riportere. Rem√©lem vereked√©s is lesz, mint egy igazi Orsz√°g√ļti diszk√≥ban.

Advertisement

Itt elŇĎre mondom mindenkinek, hogy t√°ncolni nem fogok, pedig most pr√≥b√°lnak tan√≠tani mozdulatokra mindenkit.

Kijöttem az Nemzeti Táncszínház elé, hangfalon szól ami bent történik. Most egy társulat igazgatója beszél. Nagyon megfájdult a fejem, Algoflexért táncolnék.

Advertisement

Elkezdett egy srác tárogatózni az utcán, annak nagyobb a sexuális töltete, mint annak ami bent zajlik. Elhallgatott a hangfal, megnézem most mi történik.

Benn a Budapest T√°ncsz√≠nh√°z tart bemutat√≥t, l√°nyok √©s fi√ļk hajlonganak mik√∂zben az igazgat√≥ franci√°ul mantr√°zik √©s csettintget. Nyugati t√°nczen√©t hallok, de sajnos csak a jegyp√©nzt√°rb√≥l j√∂n.

Advertisement

Most √ļgy √©rzem magam mint amikor elmentem megn√©zni egy csom√≥ filmet a Buharov testv√©rektŇĎl egy kis moziban. Nem √©rtem mi t√∂rt√©nik √©s mi√©rt. A t√°nct√©ren elkezdtek boler√≥zni. Elk√©pzelem ahogy egy tucat magyar fiatal √≠gy kezd el mozogni az √Ėtkertben. Nem megy. A fejem m√©g mindig f√°j, ha valaki megsz√°nna egy gy√≥gyszerrel, k√∂nnyen megtal√°l, pont olyan arcot v√°gok v√©gig mint a profilk√©pemen.

Ez a boler√≥ egy nagyon hossz√ļ dolog. Mint egy dobsz√≥l√≥ a Rushn√°l. M√©g egy dolog ami sikeresebben √∂ssze tudn√° hozni enn√©l a fiatalokat: progressz√≠v rock.

Advertisement

Most ráadásul éhes is lettem. Tudja valaki hol lehet olcsón enni a Várban? Kacsintós szmájli. A bolerózás lassan tovább tart mint egy korai Hives-album.

Azon fil√≥zok, hogy lesznek-e modern t√°ncok. Szabad p√©ld√°ul √°llami esem√©nyen twerkelni? Tapsvihar. Nem a b√©na po√©nomnak hanem a v√©get√©rt t√°ncnak. SŇĎt! Vastaps! Brav√≥! Hol vagyok?

Advertisement

√Čs ebben a pillanatban megl√°tom a magyar k√∂z√©let f√°radhatatlan kr√≥nik√°s√°t, Csillag √Ād√°m.

Most egy fit and fol elŇĎad√°s k√∂vetkezik, azaz n√©pt√°nc fitness elemekkel.

SzŇĪzm√°ri√°m, ez t√©nyleg az, amit √≠g√©rtek.

Ok√© ez egyelŇĎre t√©nyleg egy showcase k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°nct√°rsulatoknak. Kicsit falunap hangulatom van, a fitness n√©pt√°ncosok most a k√∂z√∂ns√©g p√°r tagj√°t bevont√°k a dologba. Elmentem a b√ľf√©be, ahol minden dr√°ga de gyorsabb a net. Egy t√°rsas√°g √©ppen a Mark√≥-akci√≥r√≥l besz√©lgetett.

Advertisement

Megnézem a hivatalos programot hogy mi lesz még itt, hátha tényleg lesz párválasztás.

A kisgyerekek egy√©bk√©nt √©lvezik ezt az eg√©szet. Ňźket biztos nem zavarja az izzadts√°gszag.

Advertisement

Hell√≥ haver, aki mellettem a Cinket olvassa a kanap√©n a laptopj√°n! Van Algoflexed? V√°rj√°l megtr√©f√°llak mert mire feln√©zel √©n elmegyek mellŇĎled.

Kinnt √°lldog√°l egy t√°rsas√°g akik csiptetŇĎs n√©vjegyeket osztogatnak. Az egyiken az √°ll hogy VAK KOMONDOR.

Advertisement

Most nézem hogy itt este 8ig ez lesz. Elszállt minden energiám.

eln√©z√©st k√©rek a T√ľnd√∂k egy√ľttestŇĎl, az argent√≠n tang√≥ √©s swingt√°ncosokt√≥l, a Botafog√≥t√≥l √©s azokt√≥l akik m√©g k√∂vetkezni fognak, de √©n hazamegyek √©s megn√©zem hogy le lehet-e t√∂lteni az Arrested Development √ļj √©vad√°t. K√∂sz√∂n√∂m a figyelmet.

Advertisement


Pár gondolat itthonról, jóllakva, kevésbé hasogató fejfájással

Amikor erre elindultam, akkor valami olyasmira sz√°m√≠totta, mint az Egy sz√∂szi szerelm√©nek csajoz√≥s jelenete fog keveredni a Sziget Fesztiv√°l civils√°tras r√©sz√©vel, sz√≥val hogy egy csom√≥an arra fogj√°k majd betan√≠tani a megjelenteket, hogyan kell illedelmesen le√ľltetni a h√∂lgyeket, hogyan kell rendelni egy √©tteremben, sat√∂bbi, mik√∂zben t√°ncbemutat√≥k lesznek. Ehhez k√©pest a Szabad egy t√°ncra? semmi m√°sr√≥l nem sz√≥lt, csak arr√≥l, hogy bizonyos t√°nct√°rsulatok a balett√≥l kezdve a bugivugiig bemutatnak egy csom√≥ st√≠lust √©s nem mellesleg saj√°t magukat. Na ja, csak a rendezv√©nynek nem az volt a neve, hogy A Nemzet Kedvenc T√°nct√°rsulatai, hanem egy p√°rv√°laszt√°st seg√≠tŇĎ esem√©ny lett volna. Ez volt az, amibŇĎl semmi nem lett. Ha lett volna, akkor maradok, mert az biztos hatalmas buli, de √≠gy ez m√©g arra sem volt j√≥, hogy ironiz√°ljon rajta az ember.

Advertisement

F√©lre nem √©rtsetek, nincsen nekem semmi bajom a t√°rsast√°nccal, t√°ncoljon mindenki ahogy akar, mint ahogy sakksz√∂vets√©gekbe vagy a T√°rsadalomelm√©leti Koll√©giumba is az l√©p be, aki szeretne √©s akit felvesznek. Biztosan egy t√∂k j√≥ szabadidŇĎs foglalkoz√°s. Viszont hogy az √°llam ezeknek a bemutat√°s√°val akarja a fiatalokat r√°venni arra, hogy b√°trabban ismerkedjenek, na ez olyan, mintha a popzenei √©rz√©kenys√©g√©t az √Ėsszetartoz√°s dal√°val akarn√° bizony√≠tani.

Advertisement


Most l√°tom, hogy siker√ľlt elker√ľln√∂m a botr√°nyokat, elŇĎsz√∂r is nem akartak beengedni egy csom√≥ embert, akiken korm√°nyellenes (vagy ahogy fennt is √≠rtam, vak komondoros) kitŇĪzŇĎ volt, ut√°na pedig este meg√©rkezett egy csom√≥ fiatal, fi√ļ fi√ļval, l√°ny l√°nnyal kezdett el t√°ncolni, de ezt a k√∂z√∂ns√©g annyira nem vette j√≥fejked√©snek √©s le√ľltett√©k ŇĎket.

Advertisement

Kommentben is meg√≠rtam, de most itt is le√≠rom, hogy √©n semmi √©rtelm√©t nem l√°ttam ezeknek, m√°rmint nem egy humortalan v√©n trotty vagyok aki szerint a rohadt fiatalok ink√°bb √∂r√ľljenek, hogy van ilyen, hanem hogy az eg√©sz esem√©ny annyira nonszensz volt m√°r mag√°ban is, hogy alig volt √©rtelme erŇĎszakosan viccet csin√°lni belŇĎle. Persze, kellenek az olyan tettek, mint a Mark√≥ Iv√°n-szembes√≠t√©s, de k√∂zben meg ez az eg√©sz nem volt t√∂bb egy t√°nch√°zos gyereknapn√°l, ahol r√°ad√°sul ahogy l√°ttam m√©g egy politikus sem tŇĪnt fel.