This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nemzeti forradalom folytatódik

Illustration for article titled A nemzeti forradalom folytatódik

Ezt Dmitro Jaros közölte, a kijevi harcokban igen aktív Pravij Szektor vezetője.

A megállapodás kiszivárgása óta az az egyik fontos kérdés, hogy az ultraradikálisok hajlandóak lesznek-e hazamenni a Majdanról. Nyilatkozataikból és megnyilvánulásaikból úgy tűnik, eszük ágában sincs kompromisszumot kötni. Jarosék közleménye kifogásolja, hogy nincs szó konkrétumokról Janukovics államfő távozásáról, a parlament feloszlatásáról és az erőszakszervezetek vezetőinek megbüntetéséről, akik békés tüntetők tucatjainak haláláért felelősek.

Advertisement

A Pravij Szektor szerint a nemzeti forradalomnak addig nem lehet vége, amíg a belső ellenség rezsimjét véglegesen meg nem döntik, és létre nem hozzák a néphatalomra épülő egységes ukrán nemzetállamot.

Mindeközben a parlament rendkívüli ülésén döntött a 2004-es alkotmány visszaállításáról és a tüntetések résztvevőit érintő amnesztiáról. Korábbi cikkemben pontatlan forrás alapján írtam arról, hogy ez őszig húzódhat, valójában arról van szó, hogy a máris elfogadott törvény alapján kezdődik új alkotmányozási folyamat. Ugyanígy koalíciós kormányt sem hónapok múlva alakítanak, hanem tíz napon belül. Elvben. Az előrehozott választásokról az Udar-elnök Vitalij Klicsko azt mondta, az időpontról a parlament dönt: legkorábban szeptemberben, legkésőbb decemberben kerülhet sor ezekre.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter