Egyre több angol jár a Dortmund meccseire, amely még utazással együtt is olcsóbb, mint egy Premier League-meccs.

A BBC a héten több cikkben is nekiment a Premier League (és egész Anglia) pofátlanul drága jegyárainak: az egyik felmérésből kiderül, hogy ezek dupla annyit nőttek az elmúlt három évben, mint a megélhetési költségek Nagy-Britanniában.

Jelenleg a legolcsóbb éves bérlet ára átlagosan 508,55 font a PL-ben, ez majdnem 190 ezer forint. Mivel pedig a brit gazdaság nem mondhatni, hogy hasítana, ezt egyre kevesebben tudják megengedni maguknak, a stadionok mégis tele vannak, ám egyre kevésbé a valódi szurkolók töltik meg az arénákat.

Csoda-e, ha ezek után máshol keresik a boldogságot? A BBC riportjából kiderül, hogy legalább ezer angol drukker van jelen a Dortmund ("az egyik utolsó romantikus fociklub") hazai meccsein: meccsjeggyel, repülőjeggyel, sörrel, kolbásszal együtt is olcsóbb, mint megnézni az Arsenalt vagy a Chelsea-t. Ráadásul a foci sem rosszabb semmivel, a hangulat pedig még összehasonlíthatatlanul jobb is.

Külön idézi a cikk a Dortmund marketing igazgatóját, aki szerint azért nem emelik a jegyárakat, mert a szurkolók a klub legfontosabb értékei, és ehhez továbbra is ragaszkodni akarnak.

Advertisement

A BBC Price of Football című cikksorozata egyébként már a negyedik évében tart: évente egy hétig minden az angol futball lehetetlen jegyárairól és mohó klubjairól szól, de egyelőre a lufi nem akar kipukkadni.

Fotó: AP Photo/Martin Meissner