EgyelƑre mĂ©g csak csak Ă­gy finomkodva, angolul, de a nemzeti hĂ­rĂŒgynöksĂ©g cĂ­mben szĂĄmolt be a szolipszisztikus tevĂ©kenysĂ©grƑl, mely IndiĂĄban hĂĄrom fiatalember halĂĄlĂĄhoz vezetett. A hĂ­rbƑl megismerhetjĂŒk a like (tetszĂ©snyilvĂĄnĂ­tĂĄs) fogalmĂĄt is.

Vannak alkotĂĄsok, melyekbƑl csak elvenni lehet, hozzĂĄjuk tenni nem, Ășgyhogy Ă©n ezt most egy az egyben bekopizom:

India-közlekedĂ©s-baleset-online SzerencsĂ©tlen kimenetelƱ selfie a közeledƑ vonattal a hĂĄttĂ©rben IndiĂĄban

Újdelhi, 2015. januĂĄr 27., kedd (MTI) - SzerencsĂ©tlenĂŒl vĂ©gzƑdött hĂĄrom indiai diĂĄknak a kĂ­sĂ©rlet, hogy selfie-t kĂ©szĂ­tsenek a vĂĄgĂĄnyokon egy közeledƑ vonattal a hĂĄttĂ©rben - mindhĂĄrmukon ĂĄtgĂĄzolt a szerelvĂ©ny - Ă­rta kedden az indiai sajtĂł.

A The Times of India cĂ­mƱ lap szerint a tragĂ©dia hĂ©tfƑn, a köztĂĄrsasĂĄg napi ĂŒnnepen törtĂ©nt az Ă©szak-indiai Uttar Prades ĂĄllamban. NĂ©gy diĂĄk a szövetsĂ©gi ĂĄllam szĂ©kvĂĄrosĂĄba, AgrĂĄba tartott, hogy az ĂŒnnepnapon felkeresse a vilĂĄghĂ­rƱ mauzĂłleumot, a TĂĄdzs Mahalt. Az az ötletĂŒk tĂĄmadt, hogy mobiltelefonjukkal kĂ©szĂ­tenek kĂ©peket hĂĄttĂ©rben a közeledƑ vonattal, hogy minĂ©l több like-ot, vagyis tetszĂ©snyilvĂĄnĂ­tĂĄst kapjanak ismerƑseiktƑl a közössĂ©gi portĂĄlokon. MiutĂĄn a tĂĄvolban megjelent a vonat, hĂĄrman elkezdtĂ©k önmagukat fĂ©nykĂ©pezni a sĂ­neken, a negyedik tĂĄrsuk pedig oldalrĂłl kĂ©szĂ­tett rĂłluk felvĂ©telt. Csak ez utĂłbbi Ă©lte tĂșl a kĂ­sĂ©rletet, Ă©s mint a baleset utĂĄn elmondta, hiĂĄba figyelmeztette a veszĂ©lyre tĂĄrsait, Ƒk annyira belefeledkeztek a fotĂłzĂĄsba abban az igyekezetĂŒkben, hogy minĂ©l jobb felvĂ©telt kĂ©szĂ­tsenek a vonattal a hĂĄttĂ©rben, hogy mĂĄr nem volt idejĂŒk fĂ©lreugrani. MindhĂĄrman a helyszĂ­nen haltak meg.

http://timesofindia.indiatimes.com/india/Selfie-i


Csak Ăłvatosan.

KĂ©pĂŒnk illusztrĂĄciĂł, Rio Hamdan munkĂĄja