This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A NAV elnökhelyettesének családi cége kínai seftbarlang tulajával üzletel

Meglett a magyarázata, hogy miért nem bukik le soha a feketepiac a China Mart üzletház alagsorában. Kovácsics Iván NAV-főnök családja a tulajdonos üzlettársa.

Advertisement

Ács Dani, a 444 Adam Sandlerből lett Bodoky Tamása egy tavalyi rejtett kamerás riportjában megmutatta, hogy a föld felett kihaltnak tűnő China Mart üzletház alagsorában gigászi feketepiac üzemel, ahol a teljes kereskedelem természetesen számla nélkül folyik.

Na de hogy mehet mindez annyira nyíltan, hogy aki tud a helyről, az simán besétál és annyi áfamentes energiaitalt-édességet vesz, amennyit el tud szállítani? Ács ezt írta:

Egy másik elmélet szerint a China Mart pincéjében előre tudják, hogy mikor jönnek ellenőrizni, ilyenkor becsukják az összekötő ajtót, amire az van kiírva, hogy Építési terület, idegeneknek belépni tilos! Ha valamelyik édességgyártó feljelentést tesz (a legnagyobbat a Nestlé, a Ferrero, a Milka és a Storck szívja a feketekereskedelem miatt) a NAV-nál, akkor az ellenőrzést náluk végzik el először. Olyan is előfordult, hogy a hatóságoktól valahogy kiszivárgott a feljelentő neve, aki aztán fenyegetéseket kapott.

Advertisement

Az Átlátszó mostmegtalálta a pofonegyszerű választ.

dr. Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettesének fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget. A bevásárlóközpontot eszerint az irat szerint a CECZ Trade Center Zrt. (korábban Fashion Mart Zrt.) üzemelteti. A vállalat egyedüli részvényese tavaly december óta a CECZ Közép-Európai Kft. A kínai hátterű Kft. pedig résztulajdonos a tavaly májusban alapított Első Magyar-Kínai Kereskedőház Kft.-ben, ahol a Eurobusiness Tanácsadó Kft. is érdekelt. A kereskedőház főtevékenysége egyébként "vegyes termékkörű nagykereskedelem", emellett üzleti tanácsadással és jópofa módon adószakértői tevékenységgel is foglalkozik. A Eurobusiness Kovácsicsék családi cége.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter