This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A Napi Gazdaság lett a Fidesz-kormány Pravdája

Illustration for article titled ​A Napi Gazdaság lett a Fidesz-kormány Pravdája

Ezt ugye te sem láttad jönni? Az RTL Klub híradóira a Századvég által megvett gazdasági lap vág vissza sorozatban, most az RTL vezetőinek óriási prémiumáról írnak.

Advertisement

Nem túl szofisztikált a Fidesz ellencsapása arra, hogy a reklámadóért normális híradókkal vágott vissza nekik az RTL Klub. A párt friss sajtóöklében, a Napi Gazdaságban ugyanis most arról jelent meg bosszúcikk, hogy a cég 14 vezetőjének összesen 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki. Vagyis átlagosan és fejenként bruttó 110 millió forintot kaptak. Miközben a dolgozók átlagos havi bruttó bére egymillió forint körül volt.

A kormányzatot ellenőrző-fingató sajtó eddig is ismert, és valljuk be, elég unalmas jelenség volt, de a kormányzatot fingató sajtót fingató kormánysajtó annál mókásabb.

Advertisement

Mi jöhet még? A lap korábbi hagyományával szakítva lehetnének pédául karikatúrák kövér, szivarozó, cilinderes tőkésekről. Meg gúnyrajzok az uralkodó osztály dőzsöléséről. Esetleg összehasonlító táblázat, vagy fényképes anyag arról, hogy hogyan aránylik egymáshoz egymáshoz egy extraprofiton zsírosodott tévés vezető vagyongyarapodása egy átlagos Pasa parki fideszesével. Bármi lesz is, mi olvasók csak nyerhetünk az ügyön.

(via hvg.hu)

Share This Story

Get our newsletter