Soros György és a Norvég Alap. TSA-BUMM!!!! De ez a vicc igaz.

A romániai bírák és ügyészek szakmai testületeként működő CSM kemény hangú állásfoglalásában megkérdőjelezte, hogy szabad-e akárcsak nyilvános vitát is folytatni az RMDSZ-féle, a magyar kormány által is támogatott székely autonómiatervezetről.

Advertisement

A szólásszabadság korlátozása ellen négy romániai civil szervezet (az ActiveWatch, a Jogforrás Központ, a CeRe és a Funky Citizens Egyesület) közleményt adott ki. A civilek szerint a szabad véleménynyilvánítás betiltása vagy korlátozása a demokráciát és a jogállamiságot ásná alá. Sőt ők arról is vitáznának nyilvánosan, hogy Romániát egyáltalán egységes nemzetállamként kell-e meghatározni, „mert nem ez az egyetlen demokratikusnak nevezhető államberendezkedési forma".

A négy szervezet valamilyen formában kötődik vagy Soros György vagy a Norvég Alap adományaihoz.

Advertisement

A magyar kormány agresszív Norvég Alap-ellenes akcióiban nem is az a veszélyes, hogy ezek politikai utálatra épülő, hazug koncepciós eljárások. Hanem hogy az élet egész egyszerűen sokkal bonyolultabb meg érdekesebb annál, amit a kormányzati hazugságok sugallnak. És egy politikai fikció kedvéért ostobaság elfordulni a való élettől.

(via vs.hu)

Share This Story

Get our newsletter