This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nap vicce: Áder nem viccelt, egymillióra perli az Indexet

Visszavonulok mint politikai elemző. Amikor a köztársasági elnök megfenyegette az Indexet a részegen lövöldözős katonasztorija miatt, megírtam, hogy 70 százalék, hogy tréfált. Hát baromira nem!

Advertisement

Ha valaki nem emlékezne az előzményekre, amikor a kormány tavaly késő ősszel egy pillanatra megijedt a tüntetésektől, a Hír Tv elkezdte egyenként levadászni a demonstrációk felszólalóit, a múltjukból előbányászott pimf sztorikkal, a Facebookon elindult a #kedveshírtv mozgalom. Ez annyit jelentett, hogy a tévécsatona kápóskodásán felháborodott kormánykritikus felhasználók a fenti hashtaggel ellátott posztokban vallottak be jelentéktelen bűnöket a múltjukból.

Advertisement

Ebben a sorozatban vallott Vágvölgyi B. András egykori Magyar Narancs-főszerkesztő, egy sorkatonaként elkövetett függelemsértéséről és fogdabüntetéséről. Mellékesen megjegyezte, hogy együtt ült Áder János sorkatonával, aki emlékei szerint vagy otthagyta az őrhelyét egy foci-vb-meccs közvetítése miatt vagy részegen lövöldözött.

A sztorit megírta az Index.

Advertisement

Áder János erre közleményben reagált. Mivel a közlemény szövege szintén oldottan anekdotázó volt, elmesélve, mi is történt szerinte igazából, plusz az elnyomó komcsik börtönszerű hadseregével szemben minden ellenállás, így a részeg lövöldözés is menő, nem pedig ciki dolog, én az áderi humorizálás részeként olvastam a közlemény végét:

Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index - a valóságot durván meghamisító állításaikért - jogi elégtétellel tartoznak.

Advertisement

Sőt az is megfordult a fejemben, hogy ezzel a vicces szöveggel - és azzal, hogy ő maga is elmesélte egy régebbi, jelentéktelen "bűnét" - Áder igazából kikacsint az olvasóira, és kvázi részt vesz a#kedveshirtv akcióban.

Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Most derült ki ugyanis, hogy Áder a villágért sem kacsintgatott, sőt komoly volt, mint egy epebajos dévérkeszeg, hiszen 1-1 millió forintot követel a laptól és Vágvölgyitől.

Advertisement

Az Indextől annak ellenére, hogy ezzel zárták a cikküket:

Vágvölgyi maga is említi, nem biztos benne, hogy Áder tényleg lövöldözött. Mivel ez olyan katonai bűncselekmény, amit nem lehetett pár nap fogdával megúszni, az eset, vagy legalább is ez a része szinte biztosan legenda.

Share This Story

Get our newsletter