This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nap törzsökös vérmondata fura módon a Figyelőé

Illustration for article titled A nap törzsökös vérmondata fura módon a Figyelőé

Varga és Vida is kun vér, nem bratyiznak, távolságtartó személyiség mindkettő.

Ez a mondat egy olyan cikkben olvasható, ami arról szól, hogy az év végégig állítólag ki akarják rúgni Simicska Lajos összes káderét az államigazgatásból és az állami cégektől. Név szerint említik a NAV-vezér Vida Ildikót, Baji Csaba MVM-vezért és a MÁV-ot irányító Dávid Ilonát.

Advertisement

És a cikk a nemzetgazdasági miniszter és a NAV-elnök kapcsolatát a kunságukból vezeti le.

Kun vér!

Az ezek szerint jellegzetesen kunos kussolásról a Baka F. Zoltán–Cseke Hajnalka szerzőpáros valamelyik fele írta a remek mondatot. Én azonnal el is képzeltem mind a két főszereplőt valami csúcsos-prémes bőrsüvegben, íjjal a hátukon, ahogy a lovat praktikus karikalábukkal szorítva egy büdös szó nélkül poroszkálnak egymás mellett.

Advertisement

Kun vér!

Mostanában kezdem úgy érezni, hogy a mi családunkban is van valami titkos kun vonóhúzás, mert a gyerekek, ha bármit kérek tőlük, abban a pillanatban megkunulnak. Eddig inkább azt hittem, hogy lusta dögök, de most már tudom, hogy az egésznek genetikai okai vannak. Arra is rájöttem, hogy a másik utcában a kutya, amelyik az istennek nem akar soha odajönni, hogy megvakarjam, nem süket, hanem kun.

Advertisement

Soha nem hittem volna, hogy ezeket a felismeréseket egy disztingvált gazdasági-politikai hetilapnak köszönhetem majd egyszer.

Share This Story

Get our newsletter