A nap szava a tinigarmada, miattuk lett alkoholtilalom Szegeden

Szegeden rettenetes a helyzet, a diákok kiülnek az utcára, isznak és partifotókat készítenek! És szemetelnek meg székelnek! Ezért új rendeletet hoztak, csak az erdőben lehet berúgni ezentúl a városban.

A magyar nyuggerújságírás legszebb hagyományainak megújítója a szegedma.hu és szerzője, Gaál Bernadett. A Csongrád megyei nyelvújító, akinek a tinigarmada szót is köszönhetjük immár, plasztikus mondatokban számol be arról az ELKÉPESZTŐ ÉS PÉLDÁTLAN jelenségről, hogy egy egyetemi városban a fiatalok jó időben az utcán! és a folyóparton! hangosan beszélgetnek! és isznak! Íme a Szodoma és Gomorra érzékletes leírása, mindenki kapaszkodjon a járókeretébe:

Egy éjszakára a SZEGEDma.hu is sétát tett a Tisza-parti betonlépcsőkön, hogy megtapasztaljuk, mit élnek át panaszos olvasóink. 22 órakor éppen, hogy elkezdett csordogálni a tömeg, a tizenéves fiatalok elszórtan a klinikák zöldjében vagy a Tisza medrében cserélgetik egymás között az alkoholt – energiaitallal természetesen, hogy minél tovább kitartson az éjszakai pörgés. Két fiatal lány ásványvizes üvegben, valami vízhez hasonló löttyöt cipel magával, aprókat kortyolgatva a flakon száján át. Valószínűleg nem napi folyadékbevitelükre ügyelnek ilyen buzgón. Éjfél körül aztán előkerültek a mobiltelefonok, a hangulat a tetőfokára hág: partifotók szegélyezik a buli legfontosabb pillanatait. Másnap reggel – még a környezetgazdák nagytakarítása előtt – visszatértünk. Tekintse meg galériánkat, s nézze meg mit tapasztaltunk!

Advertisement

(Tessék, ezen a leleplező képen is látható, milyen leírhatatlanul durva, hogy kiülnek, isznak és hangoskodnak.)

Ezt természetesen nem lehet hagyni, hiszen ez nem szabadság, hanem szabadosság, ezért a címzetes főjegyző javaslatára "október 1-jétől tilos Szeged közterületein, tömegközlekedési eszközein, illetve a kapualjakban és lépcsőházakban – beleértve a kollégiumokat is – 2 százalékos vagy annál magasabb alkoholtartalmú italokat fogyasztani."

[via sztivan]

Share This Story