"√Ām a nagy akar√°sb√≥l komikusan √ľtemtelen √©rkez√©s kerekedett, egy minden eddigin√©l l√°tv√°nyosabb nyalint√°s k√≠s√©ret√©ben (elf√°radtunk fejben)". Mintha meccs lett volna, √ļgy elemzik, mit ny√ļjtott a minisztereln√∂k a sz√≠npadon.

P√°r√°s szemmel gratul√°lok a Futballsznob blognak, marha j√≥t √≠rtak Orb√°n teljes√≠tm√©ny√©rŇĎl az Aranylabda-g√°l√°n, ahol a magyar futballminisztereln√∂k a Pusk√°s-plakettet adta √°t Zlatan Ibrahimovicnak.

Politikai meggyŇĎzŇĎd√©stŇĎl f√ľggetlen√ľl: Orb√°n produkci√≥ja az Aranylabda-g√°l√°n nett√≥ katasztrof√°lis volt.

√ćgy kezdŇĎdik a sz√∂veg, amibŇĎl szemezgetek p√°r erŇĎs mondatot, de legink√°bb azt javaslom, hogy olvasd el egyben, t√∂k√©letes poszt!

- Tal√°n a lelki r√°hangol√≥d√°sn√°l t√∂rt√©nhetett valami, mintha fejben nem lett√ľnk volna ott r√∂gvest az elej√©tŇĎl. Ut√°na pedig m√°r borzaszt√≥ neh√©z megtal√°lni a ritmust.

- Ahogy a felv√©telbŇĎl l√°that√≥, a fizikai felk√©sz√ľl√©ssel nem volt gond, a formaidŇĎz√≠t√©s viszont m√°r bŇĎven hagyott k√≠v√°nnival√≥t maga ut√°n. Eln√∂k√ľnk darabos, mint a dorogi brikett, √ļgy billeg a pulpitushoz, mintha egyenest a h√ľlye j√°r√°sok miniszt√©rium√°b√≥l mas√≠rozna a reflektorf√©nybe. Enn√©l is sokkal jelentŇĎsebb probl√©ma azonban, hogy egyetlen tikkes nyakr√°ndul√°st lesz√°m√≠tva m√©g csak reakci√≥ra sem m√©ltatja a prominensekkel zs√ļfolt n√©zŇĎteret. Magyar√°n: elfelejt k√∂sz√∂nni.

- Zlatan felismer√©se nem is okozott gondot, az viszont m√°r kellemetlenebb, hogy a d√≠j lepasszol√°s√°t k√∂vetŇĎen √ļgy pillantgat a sv√©dre, mint egy mocskos gondolatokat forgat√≥ zsir√°f-fetisiszta. B√≠rjunk m√°r azzal a sz√°jnyalintgat√°ssal!

- Sajnos a kezdeti sokkb√≥l ezt√°n sem siker√ľlt mag√°hoz t√©rnie versenyzŇĎnknek. A p√°nc√©l√ľvegbŇĎl form√°zott mŇĪt√°rgy k√©zbes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen r√∂gvest √ļjabb megal√°z√≥ helyzetbe keveredett: cs√ļny√°n fak√©pn√©l hagyt√°k. (‚Ķ). N√©zz√©k ezt a helyezked√©st, milyen t√°vol √°ll az embereitŇĎl! Azt√°n meg egyetlen finom cs√≠pŇĎmozdulattal √ļgy √°tejtik, m√°ris h√°tulr√≥l n√©zhet a t√°volod√≥ zak√≥k ut√°n.

- √Ėsszegezve a l√°tottakat, ism√©t levonhatjuk az unalomig ismert k√∂vetkeztet√©st: ami hazai p√°ly√°n k√©nyelmesen el√©g, az bizony a nemzetk√∂zi mezŇĎnyben √©deskev√©s.

Advertisement

(via maxwereb)