EgyidŇĎben azzal, hogy kider√ľlt, hangfelv√©tel van arr√≥l, mekkor√°t hazudott Horv√°th Pinokki√≥ szeksz√°rdi polg√°rmester √©s L√°z√°r J√°nos √°llamtitk√°r, √©pp akkor, amikor v√©gk√©pp lebukott a gondosan megszervezett fideszes trafikcsal√°s, k√∂zlem√©nyt adott ki a Gy-S-M megyei eln√∂ks√©g. Egy ilyen cs√ļcsmondattal:

A Nemzeti Doh√°nykereskedelmi Nonprofit Zrt. ki√≠rt √©s lebonyol√≠tott egy ny√≠lt, t√∂rv√©nyes p√°ly√°zatot. H√≥napok √≥ta ismert, ny√≠lt szempontok √©s felt√©telek szerint. A d√∂nt√©s nem politikai, a nyertesek k√∂z√∂tt mindenf√©le ember van, a nagy sz√°mok t√∂rv√©nye szerint nyilv√°n jobboldali is, √©s mint az√≥ta f√©ny der√ľlt r√° ,van bŇĎven t√∂bb sz√°z baloldali is.

Egyet meg kell adni: a p√°ly√°zat szempontjait t√©nyleg j√≥ elŇĎre lehetett tudni. Csak √©ppen senki se hitte volna, hogy t√©nyleg k√©pesek minden szab√°lyt √©s j√≥√©rz√©st felr√ļgva p√°rtlojalit√°s szerint kiosztani a koncesszi√≥kat, majd abban a pillanatban t√∂bbsz√∂r√∂s√©re emelni az √°rr√©st √©s el√©gedetten az √∂sszes nemfideszes arc√°ba nevetni.

Az k√ľl√∂n vicces, hogy a Kisalf√∂ld olyan form√°ban hozta le ezt a h√°tborzongat√≥an √°rulkod√≥ dokumentumot, hogy egy c√≠m √©s bevezetŇĎ ut√°n kv√°zi a saj√°t sz√∂veg√ľkk√©nt k√∂zlik, √≠gy a v√©g√©n olvashat√≥ al√°√≠r√°sig az ember azt hiszi, hogy ez a Kisalf√∂ld v√©lem√©nye. Mondjuk szerencs√©s az a megye, ahol a nagy napilap √©s az uralkod√≥ p√°rt teljesen v√©letlen√ľl pont egyet√©rt, mert √≠gy nincs az az √°ldatlan civakod√°s.