This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nap lebukott hazudozója Toót Holló Tamás, az MTI főszerkesztője

Illustration for article titled A nap lebukott hazudozója Toót Holló Tamás, az MTI főszerkesztője

Megmagyarázhatatlan, miért hazudott olyant, amivel egy percen belül úgyis lebukik. Azt mondta: "profitorientált könyvkiadó rendezvényéről nem számol be az MTI". Dehogynem. Azért hazudott, mert elhallgattak egy nekik kellemetlen eseményt.

Advertisement

Az MTI, ami egyre inkább hasonlt a szovjet TASZSZ hírügynökségre, nem számolt be a fiatal jogászok által szerkesztett Mérlegen az Alaptörvény című könyv szerdai bemutatójáról, ahol Sólyom László volt köztársasági elnök, Stumpf István és Dienes-Oehm Egon alkotmánybírók, Kukorelli István volt alkotmánybíró és Tölgyessy Péter is felszólalt. Ezt csütörtökön megírta a Commentcom, akik még úgy tudták, hogy az MTI nem is küldött embert a helyszínre egyáltalán. A vs.hu viszont azzal egészítette ki a sztorit, hogy mégis volt MTI-tudósító a teremben, anyagot valahogy mégsem közöltek tőle.

Amikor a vs megkérdezte Toót Holló Tamást, a főszerkesztő a híroldal szerint azt mondta szó szerint magyarázatként, hogy

„Rutinból hozták meg kollégáim a döntést, mégpedig abból a rutinból, hogy profitorientált könyvkiadó rendezvényéről nem számol be az MTI"

Advertisement

Ez kábé annyira értelmetlen füllentés, mintha azt mondta volna, focimeccsek eredményéről nem számol be az MTI. Hiszen ez nemhogy létező, hanem kifejezetten gyakori téma az MTI-n.

Illustration for article titled A nap lebukott hazudozója Toót Holló Tamás, az MTI főszerkesztője
Advertisement

A vastagbőrös Zero makro- és mikroblogger a tumblrjére tett ki két screenshotot az ezen a héten megjelent könyvbemutatós MTI-hírekről. Én is megnéztem, nem meglepő módon hasonló eredménnyel. Csak tegnap, csütörtökön tudósítottak a Kráter, a Semmelweis és a Kossuth kiadó különféle kötetbemutató eseményeiről is plusz egy hasonló prágai rendezvényről.

Annál érthetetlenebb a füllentés, mert Toót Holló a vs.hu riporterének aztán elismerte, hogy hibáztak, amikor nem tudósítottak az eseményről.

Advertisement

Az alkotmányügyi könyvbemutatóról természetesen azért nem írtak semmit, mert kellemetlen lett volna nekik, hogy olyan tekintélyes, és baloldali elhajlással nehezen vádolható figurák kritizálták a kormány általános és alkotmányozási teljesítményét, mint a volt Fidesz-képviselő Tölgyessy vagy Sólyom László. De hogy egy főszerkesztő ne legyen annál slágfertigebb, hogy kapásból bemondjon egy ekkora hülyeséget, az egészen furcsa. Okés, hogy kormánypropagálásra nem a legbrilliánsabb tehetségek szegődnek el, de ennél még a lakájmezőnyben is vannak sokkal ügyesebb figurák.

Share This Story

Get our newsletter