This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A nap kérdése: van-e ennek köze a friss magyar-szovjet barátsági szerződéshez?

Illustration for article titled ​A nap kérdése: van-e ennek köze a friss magyar-szovjet barátsági szerződéshez?

A friss hír az, hogy a kormány újranyitja a recski bányát. A póthír, hogy a Munkáspárt gratulált az orosz atomüzlethez.

Advertisement

Szerintetek? Szerintem nem, de már az is borzongató, hogy ezzel egyáltalán lehet érthető kontextusban viccelni. Nekem már az is eszembe jutott, hogy milyen kár, hogy nem tudok rendesen végigragozni egy nyomorult orosz igét sem. Na, mit írtam elsőre "igét" helyett? Hát persze, hogy azt, hogy "igát"!

Kapcsolódó hír, hogy a Thürmer-féle Munkáspárt weboldalán gratulált Orbán Viktornak az orosz atomüzlethez:

A magyar miniszterelnök utazása helyes döntés volt. Mit is jelent a keleti nyitás? Jóban kell lenni a kínaiakkal és az oroszokkal is. Ez nem bántja a „nyugati életformát", ez lehetőséget nyit arra, hogy Magyarország független legyen. Azaz Budapesten dönthessünk arról, hogy mit és hogyan csinálunk. Magyarország úgy döntött, hogy az atomerőművét fejleszti, és teszi ezt orosz segítséggel. Jó döntés, hiszen a saját termelésű villamos energiát nem lehet mással értelmesen kiváltani. Igaz ez a Déli Áramlatra is. Az amerikaiak Nabuccója soha sem fog megvalósulni. Orbán jó időben is ment Moszkvába. A szocsi olimpia előtt jó politikai gesztust tehetett Oroszországnak. Ez a befektetés is kamatozni fog.

Share This Story

Get our newsletter