Illustration for article titled A nap képén a Cseh Tamás-pólós Balog Zoltánt figyelhetitek meg

Az emberierőforrás-miniszter abból az alkalomból öltözött ki ilyen csodálatosan, hogy sajtótájékoztatón jelentették be a Cseh Tamás Programot. A Cseh Tamás Program arról szól, hogy elköltenek évente néhány száz millió forintot a magyar könnyűzenére.

Advertisement

Hogy ennek mi a magasabb értelme, arról nekem fogalmam sincsen.

Hét alapprogramban írnak ki pályázatokat – mondta a miniszter –: kezdő zenekarok; kezdő előadók; kis befogadóképessű, elsősorban fővároson kívüli rendezvényhelyszínek; a zenei menedzserképzés; a nemzetközi piacon való megjelenés támogatása; felvilágosító reklámtevékenység a szellemi termékekről; az aktív emlékezésre, a zenei emlékek gyűjtésére való ösztönzés. L. Simon László, az NKA leköszönő alelnöke elmondta, ahogy a program kidolgozása során, úgy a pályázatok közzététele előtt is egyeztetni fognak a szakmai szervezetekkel.

Advertisement

Egyelőre semmi jele annak, hogy a popzene is az MMA hatáskörébe kerülne, jegyzem meg tréfásan. Majd a viccet félretéve hozzáteszem: egyébként nagyon bírom Cseh Tamást, és valamiért szomorú vagyok amiatt, hogy egy ilyen programot neveztek el róla. Ráadásul ez a póló is idegesít ezen a miniszteren. Minden különösebb ok nélkül, érzelmi alapon. Ez van.

Fotó: Huszti István/Index

Share This Story

Get our newsletter