Az emberierŇĎforr√°s-miniszter abb√≥l az alkalomb√≥l √∂lt√∂z√∂tt ki ilyen csod√°latosan, hogy sajt√≥t√°j√©koztat√≥n jelentett√©k be a Cseh Tam√°s Programot. A Cseh Tam√°s Program arr√≥l sz√≥l, hogy elk√∂ltenek √©vente n√©h√°ny sz√°z milli√≥ forintot a magyar k√∂nnyŇĪzen√©re.

Hogy ennek mi a magasabb értelme, arról nekem fogalmam sincsen.

H√©t alapprogramban √≠rnak ki p√°ly√°zatokat ‚Äď mondta a miniszter ‚Äď: kezdŇĎ zenekarok; kezdŇĎ elŇĎad√≥k; kis befogad√≥k√©pessŇĪ, elsŇĎsorban fŇĎv√°roson k√≠v√ľli rendezv√©nyhelysz√≠nek; a zenei menedzserk√©pz√©s; a nemzetk√∂zi piacon val√≥ megjelen√©s t√°mogat√°sa; felvil√°gos√≠t√≥ rekl√°mtev√©kenys√©g a szellemi term√©kekrŇĎl; az akt√≠v eml√©kez√©sre, a zenei eml√©kek gyŇĪjt√©s√©re val√≥ √∂szt√∂nz√©s. L. Simon L√°szl√≥, az NKA lek√∂sz√∂nŇĎ aleln√∂ke elmondta, ahogy a program kidolgoz√°sa sor√°n, √ļgy a p√°ly√°zatok k√∂zz√©t√©tele elŇĎtt is egyeztetni fognak a szakmai szervezetekkel.

EgyelŇĎre semmi jele annak, hogy a popzene is az MMA hat√°sk√∂r√©be ker√ľlne, jegyzem meg tr√©f√°san. Majd a viccet f√©lret√©ve hozz√°teszem: egy√©bk√©nt nagyon b√≠rom Cseh Tam√°st, √©s valami√©rt szomor√ļ vagyok amiatt, hogy egy ilyen programot neveztek el r√≥la. R√°ad√°sul ez a p√≥l√≥ is ideges√≠t ezen a miniszteren. Minden k√ľl√∂n√∂sebb ok n√©lk√ľl, √©rzelmi alapon. Ez van.

Fotó: Huszti István/Index