This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nap képe: lenyelte a varangy a denevért

Illustration for article titled A nap képe: lenyelte a varangy a denevért

Új faj? Alien? Nem autóval odaszállított Fidesz-szavazó? Már a legdurvábbak jutottak a természetvédelmi őr eszébe, amikor rájött, a Lény fülei igazából bőrszárnyak, a nyelve meg egy farok.

Advertisement

Mindez Peruban, a Cerros de Amotape nemzeti parkban történt, ahol Yufani Olaya őrnél szerencsére mindig van fényképezőgép, így rögzíteni tudta a lila denevérrel a szájában üldögélő óriásvarangyot.

Phil Torres biológus szerint ez lehet az első eset, hogy fotóbizonyíték van arra, hogy egy béka denevért eszik. Bár megenni a végén nem ette meg. Olaya beszámolója szerint ugyanis egy ideig próbálta lenyelni a még neki is hatalmas zsákmányt, majd kiköpte. A természetvédelmi őr először azt hitte, hogy az kis emlős megdöglött, de az pár perc alatt öszeszedte magát, aztán elrepült.

Advertisement

A denevér valószínűleg talajon élő rovarokra vadászott, ezért került egyszer csak túl közel a híresen jó reflexekkel bíró, és közismerten falánk óriásvarangyhoz.

[via blog.perunature.com]

Share This Story

Get our newsletter