A nap fehér ültetvényese Győrfi Pál

Illustration for article titled A nap fehér ültetvényese Győrfi Pál

Ki az aranyosabb: a szurikáta vagy a doboló néger? Ilyen az, amikor az ingyen wellness-hétvégéért gazsuláló magyar hírességből kijön a gyarmatosító.

Advertisement
Illustration for article titled A nap fehér ültetvényese Győrfi Pál

Pár hét után minden kezdő magyar bulvármagazinolvasó átesik a csodálkozás fázisán: ezek tényleg minden idejüket wellnesshotelekben töltik? Ha hihetnénk a szaksajtó cikkeinek, a magyar celebipar bálás áron adható-vehető szereplőinek olyan fehér és ráncos lenne a bőre, mint egy rakás vízihullának, annyit ülnek különböző medencékben. Bár az emberben azonnal fel is merül a kérdés, hogy ennyi hullámmedencézés mellett mikor keresik meg arra a pénzt, hogy megvegyék Alekosz spermáját vagy más hasonló hírességhobbinak hódoljanak.

Advertisement

Hogy miért van ennyi medencében pózolós képekkel illusztrált, még a szokásosnál is tartalmatlanabb wellnesscikk? Hát mert ez a legjobban barterezhető téma: az alany kap egy ingyen hétvégét, a szálló egy cikknek tűnő reklámot, a lap meg pénzt és azt az örömet, hogy semmit sem kellett gondolkodniuk, mivel töltsék meg az oldalaikat. Egy fél jár csak rosszul: természetesen mi, olvasók.

A Győrfi “Megrekedt A Fingom? Kihívom A Blikket!” Pál szóvivő és családja welnnesshétvégéjéről beszámoló friss Hot-cikk semennyit sem különbözik az iparági átlagtól, kivéve a végét, ami műfajidegen módon vicces. Győrfi ugyanis megmutatja, mekkora kár, hogy annak idején nem lett magyar gyarmatbirodalom Afrikában és nem alakult ki az igazi magyar ültetvényes osztály. Mert ha így lett volna, akkor talán sokkal többen nyilatkoznának arról, hogy ha nem elég cuki a szurikáta, megteszi a dobolós fekete is:

Illustration for article titled A nap fehér ültetvényese Győrfi Pál

Share This Story

Get our newsletter