Kiderült, hogy a lánya pasija a Buda-Cash lebukott főnöke. Mire azt nyilatkozta, életében háromszor látta, mert vidéki, a lányáék meg Budapesten laknak. Csakhogy Hargitai 1998 óta parlamenti képviselő Budapesten.

Azért volt különösen ironikus, hogy kiderült, Hargitai bankban dolgozó lányának élettársa és néhány hetes kisgyerekének apja éppen a Buda-Casht vezető Tölgyesi Péter, mert hősünk a KDNP holdkóros, bankár- és pénzügyesgyűlölő konteós vonalát reprezentálja. Egy tavalyi mohácsi ünnepségen konkrétan kifejtette, hogy a 48-as szabadságharcot a nemzetközi bankárkörök – mit tesz isten, a zsidó Rothschildok – buktatták meg, pénzügyi érdekből, és a mai magyar kormány pont ilyen erők ellen harcol:

A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve. A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is.

Ezek után jött a bankár-bróker unoka, majd a Blikk mai kérdése a témában, amit a képviselő nyolcdanos mesterhez illő védekezéssel próbált elhárítani:

A lányom élettársát alig ismerem. Talán ha háromszor találkoztam vele, ők Budapesten laknak, mi meg vidéken.

Tényleg, milyen messze van ide Mohács. Az olvasó haladna is tovább, ha nem jutna eszébe, hogy Hargitai a legnagyobb parlamenti veteránok egyike, aki az ötödik ciklusát tölti a Házban, és a képviselőség mellett a költségvetési bizottság alelnöke is.

Advertisement

Szóval, az ideje egyik felét garantáltan Budapesten tölti.

Az a vicces, hogy ha nem nyomja be ezt a nagyon átlátszó szöveget, teljesen természetesnek tartanám, hogy egy apósnak nem kell feltétlenül állandóan a veje nyakán lógnia. De a dolog így rögtön olyan lett, mintha rejtegetne valamit. Pedig lehet, hogy nem is.