This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A nap Columbója: a férfi, aki hónapokig nyomozta, hogy kinek a közlekedési táblája vágta fejbe

Illustration for article titled A nap Columbója: a férfi, aki hónapokig nyomozta, hogy kinek a közlekedési táblája vágta fejbe

Tavaly ősszel Kerekes László békésen motorozott Veszprém belvárosában, amikor hirtelen egy csattanást hallott és már zuhant is le a motorról, írja a veol.hu. Szerencsére pont arra járt egy mentő, ami rögtön kórházba tudta vinni. László nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és a farokcsontjával együtt a motorja is összetört. És annak ellenére, hogy a "hátbavágott egy közlekedési tábla" pont úgy hangzik, mint amikor Woody Allen azt mondja, hogy "megfejeltem az öklét az orrommal", a férfi utánajárt, hogy pontosan ki is a felelős az egészért és kinek kell kártérítést fizetnie.

Advertisement

Hosszú nyomozás után, ami alatt bejárta az önkormányzatot, a polgármesteri hivatalt és megtudta, hogy többen is felelősek voltak a táblákért, eljutott az ajkai Bakony Plastiroute-hoz. A cégnél elismerték, hogy beosztottjaik hibája volt az egész és hajlandóak voltak megtéríteni minden kárt. Azonban utolsó vicces kelet-európai csavarként a biztosító azt mondta több hónapnyi adategyeztetés után, hogy nincsen jogalap a kár rendezésére.

Végülis a táblatelepítő kifizette László összes kárát, aki megérdemelne egy szobrot vagy legalalább egy tévésorozatot magának.

Share This Story

Get our newsletter