This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Minótaurosz labirintusát tetováltatta magára Vona Gábor

Illustration for article titled A Minótaurosz labirintusát tetováltatta magára Vona Gábor

Metállogó? Nagy-Magyarország? Dúró Dóra mint Betty Boop? A 444-et és minket is őrületes lázban tartott Vona Gábor tetoválása, amiről maga a politikus mondta meg, hogy tulajdonképpen micsoda.

Advertisement

Vona Gábor oroszországi látogatásából a magyar sajtó nagyrészének csak az maradt meg, hogy a Jobbik elnöke különösen rövidujjú trikóban pózolt a napsütésben, de annyira rövidben, hogy kivillant jobb karján egy tetoválás alja. Ma Szily Laci küldött a Jobbiknak egy levelet, amiben rákérdezett, erre ezt a választ kaptuk:

Sajtóosztályunkhoz érkezett megkeresésére ezúton tájékoztatom, hogy Vona Gábor elnök úr hamarosan saját facebook oldalán reagál az Ön által is feltett kérdések ügyében.

Advertisement

Izgatottan frissítettük Vona Gábor Facebookját, de csak a hajdúhadházi fórum felhívását láttuk. Eddig a percig! Ugyanis Vona tiszta vizet öntött a pohárba és coming outolt egy nagyot:

Coming out: Mi van a jobb karomra tetoválva?

A tegnap felhelyezett képeim egyike a bulvársajtóban kisebbfajta nyomozást eredményezett. A jobb karomon lévő tetoválás hozta tűzbe őket, és hogy senki sem maradjon kellő információ nélkül, és végképp ne kezdjen felesleges találgatásokba, elmondom, mit ábrázol a tetoválás és mit jelent a számomra.

A jobb karomon egy labirintus látható, alatta pedig Thészeusz és Minótaurosz harca. A labirintus mítosza gyermekkorom óta végigkísért és rabul ejtett. A jelentése kettős. Az exoterikus magyarázat szerint a labirintus jelképezi egyrészt a külső világot, amelyben vállalni kell a harcot a gonosz ellen, hogy beteljesítsük a küldetésünket. Az ezoterikus magyarázat szerint azonban jelképezi egyúttal a belső világot is, a lelkünket, amelynek a mélyére kell hatolni, hogy saját magunk negatív oldalával is megütközzünk. Akármelyik értelmét is nézzük, az üzenete számomra egyértelmű: az ember sem a világ, sem a sorsa, sem saját maga elől nem menekülhet el. A dolgok mélyére kell merülni, bármilyen nehéznek, félelmetesnek vagy lehetetlennek is tűnnek a számunkra. Ha értelmes és méltó életet akarunk, akkor a küzdelmet így vagy úgy, de vállalnunk kell.

Na, ennyit erről a történetről.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter