A Friends of Hungary egy nagyon fura jelens√©g, az alap√≠tv√°nyt sebtiben, tavaly novemberben hozta l√©tre a korm√°ny azzal a c√©llal, hogy Magyarorsz√°got hirdesse a k√ľlf√∂ld sz√°m√°ra, a k√∂lts√©g√©re pedig a ¬†nemzeti fejleszt√©si miniszternek kellett gyakorlatilag k√©t nap alatt 15 milli√≥ doll√°rt befizetnie. Az alap√≠tv√°ny k√∂r√ľl viszont az√≥ta nagy a csend, a vagy az al√° tartoz√≥ vagy teljesen f√ľggetlen Friends of Hungary Facebook-oldal ostoba kirohan√°sai az egyetlen, amit fel tud mutatni a sz√°ml√°j√°ra. Meg az, hogy egyszer Semj√©n Zsolt egy vonatkoz√≥ k√©rd√©sre azt mondta a Parlamentben, hogy nem fog elveszni az a h√°rom milli√°rd forint. Most viszont a Magyar K√∂zl√∂nyben megjelent rendelet szerint eg√©szen fura dolgok t√∂rt√©nnek arrafel√©.

ElŇĎsz√∂r is a t√∂bb, mint h√°rom milli√°rd forintnyi √∂sszeget √°tcsoportos√≠tott√°k a Minisztereln√∂ks√©ghez, ami 2062-ig az alap√≠tv√°nyt fel√ľgyeli. Az √©vente elŇĎ√≠rt, de nem megszabott √∂sszegŇĪ, az alap√≠tv√°nynak sz√°nt korm√°nyzati adom√°nyt, 612 milli√≥ forintot ugyancsak a Minisztereln√∂ks√©g kapott. A Vil√°ggazdas√°g is √©szrevette, hogy a Friends of Hungary-nak nincsen hivatalos honlapja, csak az a Facebookos oldal, amirŇĎl m√©g mindig nem egy√©rtelmŇĪ, hogy oda tartozik-e vagy sem, sŇĎt, m√©g azt sem lehet tudni, hogy USA-ban bejegyzett alap√≠tv√°ny m√∂g√∂tt ki √°ll. A Facebookjukat az √öj T√°rsadalom Alap√≠tv√°ny szerkeszti, aminek t√∂bbek k√∂z√∂tt Semj√©n Zsolt is tagja. Aki Magyarorsz√°g minisztereln√∂k-helyettese is.

M√©g v√©letlen√ľl sem akarom azt mondani, hogy a korm√°ny l√©trehozott egy kamu alap√≠tv√°nyt, aminek azt√°n a tŇĎk√©j√©t √°tvar√°zsolta Semj√©nnek, an√©lk√ľl, hogy b√°rmit fel kellett volna mutatnia.¬†