F√©l √©vig vezette az informatikai fejleszt√©si fŇĎoszt√°lyt, de m√°r nem. Mi t√∂rt√©nhetett?

Tiborcz P√©ter 2014 augusztus√°t√≥l vezette a fŇĎoszt√°lyt, elŇĎtte a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©rium energetikai tan√°csad√≥jak√©nt dolgozott, √©s igazgat√≥s√°gi tag volt a NAV informatikai eln√∂khelyettese, V√°gujhelyi Ferenc kor√°bbi v√°llalkoz√°s√°ban.

Most pedig a Hvg.hu hozta le, hogy a minisztereln√∂k vej√©nek a b√°tyja m√°rcius elej√©n t√°vozott a hivatalt√≥l, egyelŇĎre nem tudni, mi√©rt √©s hogy hol folytatja. Vajon k√∂ze lehet-e ennek az Orb√°n‚ÄďSimicska-h√°bor√ļhoz, vagy sima szakmai d√∂nt√©srŇĎl van sz√≥? K√∂nnyen lehet, sose tudjuk meg.

Viszont amint megl√°ttam a h√≠rt, tudtam, le kell √≠rjam, hogy a minisztereln√∂k vej√©nek a b√°tyja, hiszen Tiborcz P√©ter Orb√°n R√°hel f√©rj√©nek, az Elios Innovat√≠v Zrt.-vel ŇĎr√ľletes karriert befut√≥ Tibocz Istv√°nnak a b√°tyja, √©s ilyet√©nk√©ppen m√°r minden l√©p√©s√©nek h√≠r√©rt√©ke van 2015-ben.

Ugyanitt ne feledkezz√ľnk meg arr√≥l sem, hogy a mai nap m√°sik fontos m√©diaszereplŇĎje Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter egykori aut√≥szerelŇĎje volt.

Advertisement

(A mellékelt fotón természetesen nem a miniszterelnök vejének a bátyja látható, hanem a miniszterelnök veje, illetve a miniszterelnök vejének a felesége.)