Lehet, hogy √©n eml√©kszem rosszul, de a f√©l √©ve indult bev√°ndorl√≥ellenes kamp√°ny elŇĎtt ilyen feliratokkal pont nem nagyon lehetett tal√°lkozni Budapesten.

‚ÄúIrtsd a szar buzit/zsid√≥t!‚ÄĚ ‚Äď az persze volt eddig is, de a bev√°ndorl√≥k/feket√©k/arabok nem nagyon ker√ľltek bele a sz√≥r√°sba. Az ut√≥bbi h√≥napokban viszont l√°that√≥an siker√ľlt az erre fog√©kony r√©tegek fant√°zi√°j√°t is megmozgatni a kr√≥nikus bev√°ndorl√≥z√°ssal.

√Čs hogy ez a fot√≥, amit ma lŇĎttem a V√©rmezŇĎn, nem egyedi eset, arra p√©lda az al√°bbi k√©p, amit Ugysenezem posztolt ki a m√ļlt h√©ten, e bibliai id√©zet k√≠s√©ret√©ben:

√Čs mikor elvettetik, felnŇĎ, √©s minden vetem√©nyn√©l nagyobb lesz √©s nagy √°gakat hajt, √ļgy hogy √°rny√©ka alatt f√©szket rakhatnak az √©gi madarak. (Mk. 4,32)

Advertisement

√Čn egy√©bk√©nt m√°r el is felejtettem, mikor kezdŇĎd√∂tt ez az eg√©sz bev√°ndorl√≥z√°s itthon, ez√©rt ut√°nakerestem, mi mikor √≠rtunk errŇĎl elŇĎsz√∂r, √©s kicsit meg is lepŇĎdtem √ļjra, hiszen Orb√°n Viktor a Charlie Hebdo-mer√©nyletre reag√°lt ezzel m√©g janu√°r 12-√©n.

Advertisement

Az√≥ta p√∂r√∂g a bev√°ndorl√≥verkli, √©s m√°ra siker√ľlt eljutni oda, hogy m√°r t√©nyleg csak errŇĎl sz√≥l a belpolitika. Nem volt egyszerŇĪ, beletelt egy kis idŇĎbe, de v√©gre siker√ľlt, √©s a fenti k√©pek is bizony√≠tj√°k, hogy kor√°ntsem csak √©rtelmis√©gi s√°rdagaszt√°sr√≥l van sz√≥, ehhez a t√©m√°hoz mindenkinek van hozz√°fŇĪznival√≥ja. T√©nyleg j√°r a taps az √Ārpinak!