A Magyar Mérnöki Kamara elnöke elmondja, hogy működnek

Így ebéd után már nem kell nekem kávé. Szombaton írtam egy cikket, amiben azt állítottam, hogy a Magyar Mérnöki Kamara állásfoglalását a paksi beruházás kapcsán az MVM egyik számítógépén írhatták. Sokan átvették a hírt, végül tegnap este Kálmán Olga behívta a kamara elnökét, Barsiné Pataky Etelkát az Egyenes Beszédbe az ügy kapcsán.

Ahol engem a Baloldal Jean d'Arcja a Cink.hu éles szemű szerkesztőjének nevezett. A kamara elnöke pedig olyan szépen és következetesen mutatja be, mi a probléma ezzel a folyamattal, hogy öröm nézni. Ha nincs kedved végignézni a videót, leírom, mit mond a közleményről:

  1. A közleményt Zarándy Pál, a kamara energetikai szakértője írta.
  2. Elküldte saját számítógépéről az MVM-be, ahol az MVM alkalmazottak, akik egyébként a kamara munkacsoportjának tagjai, belejavítottak, majd újramentve visszaküldték ezt a kamara alelnöki testületéhez.
  3. Ezekből a javításokból nem mindent vettek figyelembe.

Ezt én csak úgy tudom értelmezni, hogy az évtizedek óta atomerőművekhez köthető tevékenységet végző Zarándy és az MVM atommérnökei fogalmaztak egy közleményt arról, milyen jó is lesz a legújabb atomberuházás Magyarországon. Ez egyébként rendben lenne, csak az érdekképviselet nem erről szól. Ugyanis arra az állításomra Barsiné semmit nem reagált, hogy a közlemény előbb került az MTI-hez az atommérnököktől, mint a területi és szakmai tagozatokhoz. Vagyis a Környezetvédelmi tagozathoz, a Gáz és Olajipari tagozathoz, a Munkabiztonsági tagozathoz.

Advertisement

Szerintem ez vállalhatatlan, de ha máshogy gondolod, esetleg kamarai tag vagy és tudsz valamit az ügyről, írd meg kommentben!

Share This Story

Get our newsletter