Meg én is. Már tegnap meg akartam írni, hogy na tessék, mégiscsak lesz döntője a spanyol futballbajnokságnak, méghozzá pontosan ennek a védésnek köszönhetően, amit ide tettem most nektek. A címet egyébként nem magamtól találtam ki, a kommentátor mondta.

Advertisement

Ténybeli tény, hogy mivel a Barcelona egészen gyámoltalanul játszott 0-0-t Elchében, az Atletico Madrid már este bajnok lehetett volna, csak hát hiába mentek, mint a meszes, az első – amúgy idétlen – gólt ők kapták, utána meg kapaszkodhattak. A hosszabbításban mégis eldönthették volna, ha nincs ez a Willy Caballero a Malaga kapujában.

Na de a lényeg: vasárnap hatkor Barcelona–Atletico, ha a Gránátvörös-Kékek nyernek, bajnokok – egy ilyen tavasz után, hehe –, minden más esetben a Matracosok örülhetnek.

Advertisement

Ha már belementem egy kicsit a sportújságírós lexikumba, álljon itt az utóbbi napok messze legerősebb címe a Nemzeti Sportból bónusznak – pedig ezt nem is szánták blikkfangosnak –: A férfiaknak olyan fájdalom csapatuk kiesése, mint a nőknek a gyerekszülés.

Olyan. Pont. Másmilyen nem is lehetne.

Share This Story

Get our newsletter