A nyugat-eur√≥paiakkal rokonszenveznek a magyarok, a kelet- √©s a k√∂z√©p-eur√≥paiakkal pedig nem rokonszenveznek. Ez egy felm√©r√©sbŇĎl der√ľlt ki, amely rengeteg tetsz√©si indexet tartalmaz.

A Psyma Hungary Kft. 2013 november√©ben v√©gzett k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sa szerint - az MTI ismerteti - a r√©sztvevŇĎk mindegyik nyugat-eur√≥pai orsz√°gr√≥l pozit√≠van nyilatkoztak. A legt√∂bben Ausztri√°t szeretik (93 sz√°zal√©k), ut√°na Nagy-Britannia (91 sz√°zal√©k), N√©metorsz√°g √©s Sv√°jc (90 sz√°zal√©k) j√∂n.

A k√∂z√©p-eur√≥paiak k√∂z√ľl nincs baj Horv√°torsz√°ggal (82 sz√°zal√©k) √©s Lengyelorsz√°ggal (77 sz√°zal√©k). A keleti √©s d√©lkeleti szomsz√©dokkal viszont van baj: a lista utols√≥ h√°rom hely√©n Rom√°nia, Szerbia √©s Ukrajna √°ll (42, 38, illetve 36 sz√°zal√©k). A rokonszenvek √©s ellenszenvek alapj√°n erŇĎteljes nyugati-keleti v√°laszt√≥vonal rajzol√≥dik ki. A f√∂ldrajzi k√∂zels√©gnek is fontos szerepe van: a megk√©rdezettek elsŇĎsorban a szomsz√©dos orsz√°gokat nem b√≠rj√°k.

A nyugat-kelet itt is bej√°tszik: nemcsak Ausztria √©s Horv√°torsz√°g meg√≠t√©l√©se pozit√≠v, Szlov√©nia (67 sz√°zal√©k) √©s Csehorsz√°g (66 sz√°zal√©k) sem ideges√≠ti a magyarokat, sŇĎt kiss√© meglepŇĎ m√≥don Szlov√°kia sem, ami 59 sz√°zal√©kot kapott. A nagyhatalmak k√∂z√ľl az USA-t szeretik a magyarok (de csak m√©rs√©kelten: 76 sz√°zal√©k), Oroszorsz√°got √©s K√≠n√°t meg nem (51, illetve 48 sz√°zal√©k).

Advertisement

Kommentár: mindig mondtam, hogy a magyar lakosság igazából német lakosság szeretne lenni, tessék, itt a bizonyíték.