This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A magyarok terroristák!

Illustration for article titled A magyarok terroristák!

Kőszeg Ferencet annyira felbosszantották a hírek, hogy egy elképzelt osztrák hazafi bőrébe bújva gyújtó hangú magyarellenes pamfletet írt! Vendégposzt a Cinken.

Advertisement

A szó innen Franz Kőszegé:

Egy osztrák hazafi (képzelt) beszéde Bécsben, 1956. november 30-án

Osztrák testvéreim, hazafiak!

Hazánkba tízezrével érkeznek az illegális bevándorlók Magyarországról. A vasfüggönynek is nevezett határzár eddig megóvta otthonunkat a balkáni hordáktól. De a magyarországi lázadás következtében, amelyet önző nagyhatalmi érdekből a felelőtlen amerikai politika lobbantott lángra, ez a zár mostanra átszakadt. Éjjel és nappal jönnek a magyarok, ellepték Bécs utcáit. Néhány hét alatt 180 ezren lépték át a határt, útlevél, vízum nélkül, jogellenesen. Egyetlen boltos sincs tőlük biztonságban, ellopnak mindent, amihez hozzányúlnak, és ha az üzlettulajdonosa megpróbálja visszavenni tőlük, azt kiabálják, hogy ez nekik jár, mert ők szabadságharcosok. De miféle szabadságharcosok? Itt van például Pongrátz Gergely. Egy ilyen alakot száz évvel ezelőtt Bach belügyminiszter már a bajusza miatt is börtönbe csukatott volna. A randalírozók az ő irányítása alatt égő benzines palackokat dobtak az orosz tankokra. Képzeljék el, micsoda iszonyatos halált haltak azok a fiatal katonák az égő tankokban. Vagy itt van, Wittner Mária: nő létére Budapesten megtámadott egy rendőrkapitányságot, fegyvereket rabolt, géppisztolyokat osztogatott a terroristák között. Terroristáknak mondom őket, teljes joggal, mert gyilkos fajta a magyar. Ott van a legnagyobb költőjüknek mondott Petőfi Sándor: versben ünnepelte a lincselést. Meg azt is írta, hogy hóhér szeretne lenni! Ezt a versét Magyarországon iskolában tanítják. Nálunk utoljára 1950 hajtottak végre halálos ítéletet – sajnos. Magyarországon ellenben, hál’ Istennek, akasztófa várja ezeket a gyilkosokat, és meg is érdemlik, hogy felkössék őket.

Advertisement

Osztrák testvéreim: minden okotok megvan rá, hogy rettegjetek a magyaroktól. Ráadásul segélyeket kapnak a mi pénzünkből, és még a menekülttáborból is kiengedik őket, szállodákban kapnak szobát. Nekünk már kezdett egy kicsit jobban menni, most idejöttek a magyarok, és elveszik a munkánkat. Ne hagyjátok, hogy Raab kancellár kedélyesen szivarozgasson a törzskávéházában. Követeljétek, kezdjen azonnal tárgyalásokat Kádár úrral, Münnich úrral, Biszku úrral az illegális magyar határsértők visszatoloncolása és a vasfüggöny helyreállítása ügyében. Aki pedig esetleg sajnálná a gazfickókat, annak se szakadjon meg a szíve. Kádár János amnesztiát ígért a hazatérőknek, és biztos vagyok benne, hogy a szavának áll*.

Magyarok, takarodjatok Ausztria földjéről. Mars vissza a pusztára!

* Steiner Lajost, Török Istvánt, akik az amnesztiában bízva hazatértek, 1958. augusztus 5-én, illetve december 2-án kivégezték. Wittner Máriát 1970-ben bocsátották szabadon.

Advertisement

Lejegyezte: Kőszeg Ferenc

Share This Story

Get our newsletter