Na ki az újságírás igazi hőse? Riporterek Határok Nélkül? A Szíriában lefejezésre váró amerikai fotós? Szlankó Bálint? A nagy túrót. A riporterszakma igazi hőse az a Nemzeti Sport-tudósító, aki arról tudósított, hogy miért nem eszik pogácsát.

Percről percre közvetítésben tudósított a Sport arról az MLSZ-sajtóeseményről, ahol bejelentették: a Hertha megengedte Dárdai Pálnak, hogy a seletezők végéig ő maradjon a fociválogatott szövetségi kapitánya. Az esemény nem hozott semmilyen váratlan fordulatot, a tudósítás annál inkább, a sajnos névtelenségbe burkolózó ripoter ugyanis olyan hevesen vágyakozott egy pogácsára, hogy egyszer csak nem bírta tovább, és kitört belőle Tiborc panasza:

Klasszikusan vicces dolog, amikor egy nyomorettó kolléga cikkben kéri számon az ingyentraktát. De Korgó Gyomor nem állt meg itt! Bejutott ugyanis az épületbe, majd – olyan gesztussal, ami csak Széchenyi legendás felajánlásához, sőt, mit degradálom, Ábrahám áldozatához hasonlítható csak – ezt tette:

Advertisement

Igen, jól olvasod, ELVÉGEZTE A MUKÁJÁT A ZABÁLÁS HELYETT.

Jó is, hogy nem tudjuk a nevét, így még spontánabb lesz, ha kollegiális adakozásból egyszer felállítjuk az Ismeretlen Pogácsa-újságíró Emlékművét.

Advertisement