This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A Magyar Nemzet lett az RTL Klub nyomtatott változata

Ilyet se láttál még: Orbán új miniszterét, Seszták Miklóst lekókajánosozza és lemondásra szólítja fel a Nemzet vezércikke. 'A MINISZTER LÉPJEN FÉLRE!" Jól hallottad. Elhangzik a mutyi és a simli, Simicska nem tudja elviselni, hogy már nem az ő embere a fejlesztési miniszter.

Advertisement

Most mindenki dőljön hátra, és vegye elő a pattogatott kukoricát, mert épp egy orbánista minisztert vonnak karóba, ostoroznak, és szólítanak fel lemondásra. De nem a Magyar Narancsban vagy az atv.hu-n, hanem a Magyar Nemzetben. Pánikba esni persze nem kell, Simicska Lajost egyszerűen idegesíti, hogy Némethné helyett más ember háztartási androidját nevezték ki, de az irtó vicces, hogy mennyire képtelen leplezni a frusztrációját. Itt az írás pár fontos mondata:

– Hogy külföldi vállalkozásai lettek volna, azt egyenesen tagadta. Most kiderült, voltak, és adósságoktól terhelten süllyedtek a semmibe.

– E nagyra törő cégecskéknek papíron mindig ukrán vagy orosz tulajdonosai voltak, s mindet ugyanarra a néhány címre jegyezték be. A miniszter ezekről nem nyilatkozik, köti úgymond az ügyvédi titoktartás. Kár. Persze enélkül is tudja minden épeszű ember, hogy miről lehetett szó.

– Törvényes volt vajon mindez? Még az is lehet. Az viszont biztos, hogy irgalmatlanul nagy disznóságnak tűnik.

– Ilyen múltak abban a Nyolc Évben voltak divatban, akkor futott velük a szekér, akkor keresték őket lázasan a káderlapok kartotékjai között. Munkaalapú társadalom? Igen. Mutyialapú, joghézagcentrikus, simliközpontú minisztérium? Nem.

Ezért lépjen félre a miniszter.

De a legviccesebb, hogy a publicisztika vége felé beleraktak egy vörös farkot is, amiben biztosítják az olvasót, hogy a NER-hez azért hűk maradtak:

A jobboldali és a középen álló szavazók nyilván élesen emlékeznek arra a még nem annyira távoli Elmúlt Nyolc Évre. A mostani politikai felállás arra válaszul és annak ellenében jöhetett és jött létre. És ez a helyzet a néhány hónappal ezelőtti választási győzelemmel és a néhány hét múlva bekövetkező választási győzelemmel is. A jobboldali és a középen álló választók ugyanis a baloldal általános vélekedésétől eltérően nem birkák, és pontosan tudják, hogy a balliberális rémhuhogások dacára a második Orbán-kormány filozófiája és intézkedései mennyi érzékelhető és értékelhető javulást hoztak az ország és az ő életükbe.

De ilyen múltakról nem volt szó.

Az ilyen jelen viszont annál szórakoztatóbb, csak így tovább, a jövő legmenőbb műfaja az oligarcha-újságírás lesz.

Share This Story

Get our newsletter