This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A magyar napilaptörténet legcikibb címlapja [frissítve]

Illustration for article titled A magyar napilaptörténet legcikibb címlapja [frissítve]

Ne menjünk el jegyzőkönyvi bejegyzés nélkül a sportújság vasárnapi teljesítménye mellett.

Advertisement

A Nemzeti Sportnál annyira kiborultak, vagyis annyira mutatni akarták, hogy mennyire kiborultak az 1-8-on, hogy drámai címlapot szerkesztettek. Annak, aki hozzászokott a színes fotókhoz, első pillantásra tényleg megdöbbentő a tisztán szöveges, drámai képversre emlékeztető látvány.

Kínos magyar focieredmények sorakoznak egymás alatt, a hisztérikus mennyiségben megismételt "Mikor lesz itt futball?" mondattal vegyesen, azt sugallva, hogy ők már hányszor szóltak, oszt mi lett a vége már megint,

Advertisement

Aki el is szokta olvasni a Sportot, annak megdöbbentő az a szemtelenség, hogy pont ők képesek ekkora műbalhét csapni. A legendás magyar focivereségekben ugyanis jócskán benne van maga a Nemzeti Sport is, a lap, amelyik nemcsak pont olyan, mint a magyar fociközeg, de külön mesterfokra emelte a reménytelenül szar válogatott meccsei előtti hangulatkorbácsolást. És még ahhoz is volt képük, hogy bent a lapban tucatnyi magyar edzővel és volt focistával mondassák ki, hogy ők is felelősek, miközben saját magukról ez a két vezérpublicisztika egyikében sem jut eszükbe.

update: Haszán riporter írt a 444-től, hogy Vincze András a cikkében azért pedzegeti a Nemzeti Sport felelősségét, így "Oké, elfogadjuk, a kritikusoknak is igazuk van, azonban azzal is tisztában kell lenni, egy sportlap nem kezdheti úgy a napjait: idefigyeljetek, emberek, ne menjetek ki a meccsre, mert az egy rakás sz...r!"

Advertisement

Én bevallom, a két vezércikkig jutottam, és ezt a darabot nem olvastam már el, csak most, hála Zoltánnak. A reakcióm meg annyi, hogy

1.) Aközött, amit a Sport művel, és a "ne menjetek ki a meccsre" között elég széles mező terül el.

Advertisement

2.) Vincze cikkéből csak mégjobban kiderül, a focistákhoz hasonlóan a sportújság is mennyire hülyének nézi a drukkereket/olvasókat. Aki ugyanis egyszer is volt életében magyar futballmeccsen, az egész pontosan tudja, hogy az egy rakás szar. Mindenki, a legbutább, leglelkesebb drukker is tudja. Senki, de úgy senki, hogy egy darab 10 évesnél idősebb ember sem azért jár magyar meccsre, mert az a szó sportértelmében jó lenne, vagy akár csak elfogadható. Aki Magyarországon akár élőben, akár tévében meccset néz, annak más okai vannak. Ez attól, hogy "a focinézés a legszebb hagyományok egyike a világon" a "vannak csajok is és lehet kiabálni meg a földre köpni a magot"-on át a "végre visszaküldhetjük a rabszolgákat az ültetvényre, ahová valók"-ig terjedhet, ezerféle lehet, de a meccs sportértéke ebben természetesen senkinél sem játszik.

Share This Story

Get our newsletter