Eg√©szen furcsa indokokkal, eg√©szen furcsa k√∂nyveket aj√°nlottatok k√∂telezŇĎ olvasm√°nynak, mikor erre k√©rt√ľnk benneteket tegnap. A v√°laszhalmaz majdnem olyan nagy volt, mint a felnŇĎttkori filmcsal√≥d√°sok√© √©s ha lehet m√©g szerte√°gaz√≥bb. √ögyhogy patikam√©rlegen m√©rt helyez√©sek helyett a legk√ľl√∂n√∂sebb tal√°latokat √©s a legjellemzŇĎbb csoportokat vettem sorra. Tess√©k csod√°lkozni!


5. Adolf Hitler: Mein Kampf

Advertisement

Magyarul ugye Harcom, de √ļgy a kutya sem ismeri. Hammer osztja az √°ltal√°nos n√©zetet, hogy a k√∂telezŇĎ olvasm√°nyokat mindenki megut√°lja. Szerinte "be se kell tiltani a Mein Kampfot, el√©g k√∂telezŇĎv√© tenni, hogy senki ne akarja olvasni."


4. Ismeretlen szerzŇĎ: 9gag

Advertisement

"Figyelembe véve, mennyire érdekli a mai átlaggyereket az olvasás, szerintem a 9gag.com tökéletes lenne nekik." - írta Hekatonkhler, aki nincs nagy véleménnyel a mai fiatalok olvasási szokásairól.


3. Elliot Aronson: A társas lény

Advertisement

Na j√≥, vegy√ľnk a list√°ra valami olyat is, amit komolyan gondoltatok. Sz√≥ szerint komolyan, mert meglepŇĎ m√≥don rengeteg t√°rsadalomelm√©leti, szociol√≥giai, pszichol√≥giai √©s filoz√≥fiai mŇĪ bukkant fel a kommentekben - k√∂zt√ľk tal√°n legt√∂bbsz√∂r ez.


2. Isac Asimov: Alapítvány

Advertisement

"Futurisztikus mŇĪvek szinte soha nem ker√ľlnek ilyen list√°kra. Csak az a kibaszott t√∂rt√©nelem." - √°llap√≠tott meg Klinkerhoffen, aki ugyan H. G. Wells mŇĪv√©t aj√°nlotta, de abban a kommentelŇĎk t√∂bbs√©ge egyet√©rtett, hogy valami sci-fi k√©ne az√©rt. Ak√°r Asimov (aki a legt√∂bb szavazatot kapta), ak√°r H. G. Wells, ak√°r Arthur C. Clarke, ak√°r Frank Herbert, ak√°r szeg√©ny Lem, akinek nev√©hez a legut√≥bbi top5-√ľnk legnagyobb csal√≥d√°sa fŇĪzŇĎdik.


1. Szepesi Niki: √Čn, a szexm√°ni√°s

Advertisement

Droid242 nev√©vel ellent√©tben nem csak sci-fit aj√°nlott nek√ľnk, hanem Szepesi Niki k√∂nyveit is (merthogy m√°r kettŇĎ van neki). √Čn m√©gis az elsŇĎt v√°lasztottam ide, egyr√©szt a zseni√°lis kamp√°nya miatt, m√°sr√©szt mert a n√©pszerŇĪ sportol√≥ ennek a bor√≠t√≥j√°n majdnem olyan sz√ļr√≥s szemekkel n√©z, mint az √∂t√∂dik helyre szorult Hitler a saj√°t k√∂nyve elej√©n.

Advertisement

Ha megval√≥sulna a javaslat, a gyerekeknek kevesebb k√∂nyvet kellene cipelni√ľk az iskol√°ban, hiszen ebben a magyar mellet mellett van biol√≥gia √©s testnevel√©s is, de az oszt√°lyfŇĎn√∂ki √≥r√°kon is lehetne besz√©lgetni r√≥la.