Óriási sikere volt internetszerte a kormány­tisztviselőknek szóló portál irodai tornagyakorlatainak, de az megközelítőleg sem volt olyan vicces, mint a portál energiaegyensúly-táblázata. A táblázat azt mutatja, hogy egy magyar család különböző életkorú tagjainak jellegzetes tevékenységei mennyi energia elégetésével járnak.

Az egyik táblázat egy 60 kilós édesanya és egy 100 kilós édesapa jellegzetes elfoglaltságait gyűjti össze. Az anya jellegzetes, kevés enegia elégetésével járó időtöltései a 2,5 órán át tartó főzés, majd az ugyanennyi ideig tartó mosogatás, miköben apus ugyanennyi kilokalória elégetéséhez 2 órán át tévét néz, illetve 1 óra 45 percig kártyázik a barátokkal. Az nem derül ki, hogy mit csinál, miután véget ért a tévéműsor, de még nem jöttek meg a haverok, meg az sem, hogy mivel foglalja le magát a kárytaparti vége és a mosogatás befejezése között. Logikus lenne, hogy unalmában kiveri, de az rendgeteg Kcal elégetésével járna, ami viszont nem szerepel a táblázatban.

A tipikus magyar kormánytisztviselőnek bizarr családja lehet, a 40 kilós leánygyermek kormánykörökben ugyanis 3 óra 35 percen át vasal és 2 óra 50 percig zongorázik.

Advertisement

Ha kormányközeli nagypapa lennék, azonnal a Kormányzati Nagymama körmére néznék, mert a vérbő asszonyság úgy keringőzik 45 percet 350 Kcal-ért, hogy a balfasz nagyapó közben tapétázik! Ha az én feleségem csinálna ilyet és ideális orbánista nyugdíjas lennék, büntetésből 3,5 órán át vasaltatnám a vén cafkát!

De nem lövök le minden táblázatpoént, jó szórakozást a fantasztikus dokumentumhoz, melynek egyik szerzője Monspart Sarolta tájfutó világbajnok.

Advertisement

[via dr MartinkĂł]