Ezt nem akárki mondta, hanem Gerard Depardieu, a híres orosz színművész, méghozzá a Blikknek adott interjújában. Abból az alkalomból kérdezték, hogy ő játssza Napóleon szerepét a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry János című szuperprodukciójában.

Az ide vonatkozó tartalom első része:

Éltem Magyarországon 1988-ban és 89-ben, mert öt hónapig forgattunk itt. Jól ismerem Egert, Szilvásváradot, Budapestet. Nagyon szeretem a Balatont, mert lenyűgöző, szeretem a magyar borokat, és minden borvidék gyönyörű itt. Emlékszem, hogy amikor idejöttem, ez egy olyan ország, környék volt, amilyenben én gyerekkoromban éltem. Mindennek nagyszerű íze volt, az ételnek, a pálinkának.

És a második:

A magyar konyha nagyon egyszerű. Nem igazán találok jó éttermet, még a Nobu se elég jó. De emlékszem, hogy amikor Szilvásváradon voltunk, a vidéki szakács sokkal jobb volt, mint a városi. A városiak próbálkoznak, de valahogy nem elég jók. Volt egy lehetőségem, hogy nyissak egy éttermet, de túl sok lett volna vele a munka. De a magyar embereket nagyon szeretem. A nők gyönyörűek, de hát ugye nem beszélek magyarul... Persze néha nem is kell beszélnünk...

Advertisement

Felejtsétek el, amit például a gasztrobuzi-Mekkáról mondtam, tévedtem, nem érdekes.