Ezzel indult a Napi Gazdaságról átkeresztelt fideszes napilap ma.

Eln√©z√©st, √∂sszekevertem, a szlogenj√ľk igaz√°b√≥l az, hogy ‚ÄúA korm√°nyp√°rti √ļjs√°g‚ÄĚ.

B√°r ha jobban belegondolok, a kettŇĎ pont ugyanazt jelenti, csak az elsŇĎ √≥ri√°splak√°tra rak√°s√°hoz kicsit nagyobb b√°tors√°g kell.

Gyan√ļtlanul n√©zegettem a Napi Gazdas√°gb√≥l beb√°bozod√≥d√°s √ļtj√°n √°talakult lap weboldal√°t, hogy hitetlenkedve vegyem √©szre a jelmondatukat egy √∂nrekl√°mbanneren.

Advertisement

Ilyesmit ebben a keresetlen, egyenesen-az-arcukba form√°ban az√©rt nem szoktak kimondani. Ami csak az elsŇĎ pillanatokban furcsa, onnant√≥l, hogy megszokta az ember, sokkal komfortosabb √ļgy olvasni a lapot, hogy m√°r deklar√°lt√°k, az itt dolgoz√≥knak nincsen, nem lehet √∂n√°ll√≥ v√©lem√©ny√ľk, a lap pedig elŇĎre megszabott szempontrendszer alapj√°n gy√°rtja a h√≠reket, a korm√°ny sikere √©rdek√©ben. Ez a jelens√©g a legkev√©sb√© sem ritka a vil√°gban, az ŇĎszintes√©g ann√°l ink√°bb. Rem√©lem, hogy a nyit√≥ elŇĎfizetŇĎi akci√≥jukban ‚ÄúSikeres tolvaj‚ÄĚ, ‚ÄúPr√≥b√°lj meg te is p√°ly√°zni :DDD‚ÄĚ, ‚ÄúMinket is a k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl fizetnek, mint az orvosokat‚ÄĚ √©s hasonl√≥ feliratos MI-rekl√°mp√≥l√≥k is lesznek.