This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A magyar ember éjszaka alszik!

Azt már tudjuk, hogy a vasárnapi bevásárlás családok ezreit szakítja szét – de kit zavarnak az éjjel-nappaliban vásárlók?

Advertisement

Nem láttam még erre vonatkozó hivatalos indoklást, ezért kérdezem. Tegnap este még moziból hazafelé jövet simán beugrottam az éjjel-nappaliba tíz körül két sörért, mert ahhoz volt kedvem, két hét múlva már hiába tenném ezt.

A vasárnapi zárva tartás mellett ugyanis némiképp háttérbe szorult, hogy a kormány a nonstop boltoknak is hadat üzent: csak reggel 6 és este 10 óra között lehetnek nyitva, éjszaka máricus 15. után csak akkor árusíthatnak, ha a boltban a tulajdonos vagy családtagja áll a pult mögött.

Advertisement

A vasárnapi zárva tartással szemben az éjjel-nappalik elleni hadüzenethez már ideológia sem társult, egyszerűen bekerültek a jogszabályba, és kész. Biztos, hogy elbocsátásokat is hoz majd az új szabály, pedig túlnyomórészt magyar vállalkozásokról van szó, írja a Világgazdaság.

Kivételt a belvárosi üzlethelyiségek jelentenek, ugyanis a jogszabály nem vonatkozik a világörökségi területen található üzletekre. Aki ebben valódi logikát talál, az szóljon.

Share This Story

Get our newsletter