This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A magyar balliberális ellenzék két képben

Többet mondanak minden szónál a kormánynál is nevetségesebb ellenzékről.

Advertisement

Sutyerák alkotása mindkettő, és ezúttal igazi jelentősége van a két online népművészeti alkotás szerzőjének, ő ugyanis, hogy még jobb legyen a vicc, az egyik ellenzéki pártnak dolgozik. Találó is lett az animgif-politológiai jellemzése.

A képekhez kapcsolódó friss hír, hogy a Bajnai-féle Együtt - figyeljünk a névre! - most bejelentette, hogy nem akar összeállni Fodor Gáborral csak azért, hogy legyen frakciójuk, inkább választják a szinte semmire se jó frakciónélküliséget a Parlamentben + a parlamenten kívüli politizálást, ami olyan híresen jól ment nekik mindig is. Maga Fodor is meglebegette - bár ő nyilván a saját árfolyamát akarta feltornázni - hogy csatlakozhat is valamelyik négyeshez, hogy kijöjjön az ötös frakció, de lehet, hogy független képviselő marad. Persze a négy gyurcsányistához is csatlakozhat elvileg. Mondjuk annyiszor emlegette az önálló liberális pólust, hogy az csak na, de tényleg annyiszor, hogy a szavak összefolynak, és úgy lehet érteni őket, hogy "mondjatok egy árat".

Advertisement

Az mindenesetre a fenti két animgifhez méltó színvonalú vicc lenne, ha a liberális ellenzék, miután előbb elvesztette az önálló arcát amiatt, hogy mindenképp összeálljon egy szövetségbe, most összehozna egy olyan megoldást, aminek a vége egy MSZP-frakció, illetve kétszer négy plusz egy független képviselő. Orbán Viktort ennél jobban akkor sem mutattahatnák, ha minden parlamenti ülésen elénekelnének valamit kórusban egy Sas-kabaréból. vagy, témánál maradva, a Brian életéből.

Advertisement

Ehhez képest szinte sajnálom, hogy a viccgyilkos Fodor a végén úgyis eladja magát a Gyurcsány-pártnak és velük csinál frakciót.

Share This Story

Get our newsletter