A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen tüntettek

Illustration for article titled A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen tüntettek

Tudósítónk szerint egy-két ezren vonultak a József nádor térről az Alkotmány utcába, és azt üzenték a kormánynak: "Nem adjuk azt a pénzt, mert az a miénk!"

Advertisement

Noha a magánnyugdíjpénztárak megszűnése mintegy hatvanezer embert érintene, ennek a sokaságnak csak a töredéke tüntetett kedd este Budapest 5. kerületében. Tudósítónk, Boros András szerint nem volt akkora hangulat, mint a korábbi tüntetéseken, de a jelenlevők így is elég dühösek voltak.

Illustration for article titled A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen tüntettek
Advertisement

A 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért csoport szervezte tüntetésen a felszólalók "éjszakai besurranó, piti tolvajoknak" nevezték a kormányt, akik holnap ránk törhetik az ajtót és ellopják a fogkefénket is.

A tüntetés fő szervezője, Vajda Zoltán mellett beszédet mondott volna a múlt heti tüntetés legsikeresebb szónoka, Nemes Balázs is, de ő végül mégsem beszélt, mert szerinte "pártkötődésű emberek" is voltak a szervezők között. Vajda azt mondta, nem szeretné odaadni a kormánynak a megtakarítását – "még ha nem is lehet belőle a Pasa-parkban házat venni vagy Új-Zélandra utazni" –, mert az az övé. A kézfeltétellel megszavaztatott többiek ugyancsak az ő álláspontját képviselték.

Advertisement
Illustration for article titled A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen tüntettek

Az Alkotmány utca felé vonuló tömeg útba ejtette volna eredetileg az MNB épületét is, de helyette végül a volt MTV-székház előtt beszéltek, majd az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán fejeződött be a tüntetés hivatalos része, azzal, hogy december elején egy nagy, közös, pártfüggetlen tüntetést is szeretnének a szervezők, de az nem tiszta, pontosan melyik tüntetésre gondoltak a több, tervezett demonstráció közül.

Advertisement

Pár százan azért még nem mentek haza, hanem átsétáltak a Parlament épületéhez, amit gondosan körülvettek a rendőrök.

Képek: 1. és 3. - Boros András, 2. - Nagy Attila

Share This Story

Get our newsletter