Illustration for article titled Macskakaja íze által inspirált emberreceptekkel reklámoz a magyar cég

Ilyet én még nem láttam: a Gourmet macslaeledelek ízvilága ihlette fogásokat kreált egy séf, és ilyen recepteket várnak a magyar fogyasztóktól. Igen, embereknek szánt ételról van szó, amit a puha, gusztustalan, zselés trutymó ispirált. Mindezt az évszázad PR-leveléból tudom.

Advertisement

Most forwardolta át Albert és csak lassan térek magamhoz. Nézzük a tényeket. Szokásos PR-emailnek látszó küldmény érkezett a kollégám postaládájába a Merlin Communications PR-cégtől. A subjectje sem árult el semmi különlegeset:

"Receptverseny Bereznay Tamással + Tavaszi konyhai tippek"

Csoda, hogy Albert egyáltalán beleolvasott, de az már nem csoda, hogy pár sor után izzó kézzel küldte tovább nekem. A levél ugyanis így kezdődött:

Egy különleges receptversenyt hirdettünk meg Bereznay Tamással, ami kapcsán Tamás különböző nyári tippeket ad a tavaszi étel alapanyagokkal. A verseny különlegessége, hogy GOURMET macskaeledelek ízvilágát kell tükrözni a recepteknek.

Advertisement

Na nem, tuti félreértettem én is, meg az Albert is, gondoltam, biztos a macskáknak kell főzni, nem embereknek, de már majdnem remegő kézzel kattintottam az első csatolmányra, amiben a téma bővebb kifejtését ígérték.

Ez a dokumetum így kezdődött:

Bereznay Tamás séf neve sok háziasszony és hobbiszakács számára jól ismert, receptjei segítségével sokan „főzték" már meg a kiválasztottjuk szívét vagy kápráztatták el a vacsoraasztalnál családjukat. Mint megszállott macskabarát azonban biztosan nem találkoztak még vele eddig. Most azonban útjára indította az idei év egyik legkülönlegesebb receptversenyét, ahol a hozzá hasonló cicabolondoktól várja a minél ínycsiklandóbb étel tippeket, amelyeket a GOURMET macskaeledelek ízvilága ihlettett.

Advertisement

és a szöveg további része végképp félreérthetetlenné tette, hogy itt tényleg ARRÓL van szó. De honnan a jóistenből tudják a versenyzők, hogy milyen a zacskós genyó ízvilága?

Volt még két csatolmány, konkrét receptekkel. Extázisban nyitottam az elsőt. Ezzel indult:

A GOURMET – Falatok szószban csirkével és májjal ízvilága ihlette az alábbi receptet, így nemcsak cicája élvezheti a gourmet ízvilágot, de családja is valódi gourmet élményben részesülhet.

BEREZNAY TAMÁS RECEPTJE

Csirke és máj – Belsőségekkel töltött csirkemell rolád cukkínis-padlizsános lecsóval

Hozzávalók:

Ezen a ponton majdnem hánytam, pedig ettem már borzot és nutriát, és nem szeretnék sünnel töltött mókus kóstolása nélkül meghalni.

Advertisement

Irtó érdekes a dolog pszichés háttere, mert amikor tovább görgetve megláttam ezt az egyébként teljesen jól kinéző ételfotót, majdnem okádtam egy jóízűt:

Illustration for article titled Macskakaja íze által inspirált emberreceptekkel reklámoz a magyar cég
Advertisement

Ha máshol, más kontextusban látom, szemrebbenés nélkül lapozok tovább.

Kinyitottam az utolsó csatolmányt, ebben ugyanezzel a csirkés-májas felvezető szöveggel meglepő módon egy sima morzsában sült pisztrángreceptet marketingoltak. Azt már végképp nem értettem, hogy ennek mi köze van a májas-zselés genyó ízvilágához, de annyira elgyengültem az egész marketingakciótól, hogy csak ahhoz maradt erőm, hogy gyorsan becsukjam a levelet.

Advertisement

Most rohadtul rettegek, hogy perceken belül jön egy levél valami lábgombaellenes szert reklámozó receptpályázattal.

Share This Story

Get our newsletter