This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Lipótmezőre vinnék az új szuperkórházat

Illustration for article titled A Lipótmezőre vinnék az új szuperkórházat

A nyolc éve üresen álló OPNI épületét felújítanák és ki is bővítenék. Az új kórházról a hónap végéig kell dönteni. Korábban még a Déli pályaudvart is emlegették lehetséges helyszínként.

Advertisement

Az Inforádió tegnapi értesülése szerint most a legvalószínűbb az, hogy a kormány által tervezett, új budapesti kórház a 2007-ben bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet épületében lelne otthonra.

Az OPNI-t még a Gyurcsány-kormány záratta be, de azóta sem sikerült az ingatlanra vetőt találni, az értékét nyolcmilliárd forintra becsülik. Most a beruházás 30-40 milliárd forintba kerülne, cserébe legalább 1000-1500 ágyas intézményként működne.

Advertisement

Az egészségügyi államtitkárság az Inforádió szerint ezt a helyszínt támogatja leginkább, de szóba jöhetnek még más megoldások is, így "a Kelenföldi Pályaudvarhoz közeli üres telkek egyike, vagy a Kútvölgyi tömb és annak bővítése egy új épülettel a Semmelweis Egyetemmel közös beruházásként, de szóba került a Sportkórház felújítása is".

Sőt, korábban még arról is szóltak pletykák, hogy a Déli pályaudvaron tapasztalt bénázások mögött is az állhat, hogy a kormány oda szeretné felhúzni az új kórházat, de erről az Inforádió cikkében nincs utalás.

Advertisement

Kép: Texaner/Wikipedia

Share This Story

Get our newsletter