Hát ez sose jutott volna eszembe! Jó néhány napja törtük a fejünket, miről szólhatnak a mautneres-szélles plakátok, amik elárasztották Budapestet, és leginkább valami bulvártévés cuccra tippeltünk. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A Lidl különben nem gáz.

Ha jól értem – még csak egy percem volt ránézni a honlapra –, az ország leghíresebb gasztrobloggere és leghíresebb szakácsa receptötletekkel fogja bombázni a kedves fogyasztót, aki ettől boldog lesz, és rohan a diszkontba alapanyagokat vásárolni. A Lidlnek nem ez az első sztárbeszerző húzása, francia boraikat pl. hosszabb ideje Kovács Antal örökös magyar sommelier-bajnok, a kézművesség talán legharciasabb apostola ajánlja.

És hogy miért nem gáz szerintem a Lidl? Hát egyrészt a pékségük, másrészt a villámkezű pénztárosaik miatt, és harmadrészt is vannak egészen színvonalas dolgaik. Mást ne mondjak, a Domane Wachau este tegnap este bontott 2013-as veltlinerjéből – 1700 Ft, bagatell – egy csepp sem maradt az Izland–Hollandia 2-0 végére! Úgyhogy nálam lassan kezdik betölteni a Cora távozása után támadt űrt.