This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A legviccesebb drogper: Juhász el sem ment a Deutsch-féle tárgyalásra

Titokban meg is hozták az elsőfokú ítéletet a botrányosnak ígért perben, amiben az együttös Juhász Péter be akarta bizonyítani, hogy Deutsch Tamás EP-képviselő drogozott. Deutschnak olyan a drogosozás, mint Királyhegyi Pálnak a munkaszolgálat – ezt ő nyilatkozta nekünk.

Advertisement

A cikk élvezetét jelentősen növeli, ha olvasás közben ezt a számot hallgatod:

Kiderült, hogy én is vastagon előítéletes vagyok, ugyanis azonnal a "szmókermegoldás" szó jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy két szerdával ezelőtt, teljes titokban le is zajlott az a per, amit olyan sokan vártak,. De úgy, hogy a per kiprovokálója, Juhász nemhogy nem bizonyított be semmit, el sem ment. Aztán beszéltem Juhásszal, aki azt mondja, nem kapta meg az idézést, azért nem jelent meg, de gőzerővel készül, fellebbez, bizonyít és folytatja.

Advertisement

A sztori azzal indult, hogy miután a Fidesz tavaly év végén – átlátszó kommunikációs húzásként – belengette, hogy kötelezővé tennék az általános iskolás gyerekek és az újságírók állami drogtesztjét, Deutsch Tamás egy interjúban bejelentette, ő soha életében nem fogyasztott semmiféle drogot, egy gyerekkori nyomasztó filmélmény miatt, amiben a fiatalok hánytak a kábítószertől.

Advertisement

A könnyűdrog-legalizációs aktivistából politikussá lett Juhász Péter ettől bedühödött, és a Facebookon azzal vádolta Deutschot, hogy hazudott, mert igazából persze drogozott. Azt is írta, több barátja erről közjegyző és bíróság előtt is hajlandó lesz tanuskodni. Juhász több nyilatkozatban is heccelte Deutschot, hogy az biztosan beperelje, ami végül megtörtént.

Advertisement

A heves és nagy nyilvánosság előtt zajló felvezetés után engem elemi meglepetésként ért, amikor most véletlenül meghallottam, hogy a pikáns tárgyalás a bevallott provokátor hiányában rég lezajlott. Annak ellenére, hogy a Juhásznak elküldött idézést tudomásom szerint átvették.

Nem értettem sem az ügy elindítójának az indítékait, sem azt, hogy Deutsch erről miért nem adott ki két hete győzelmi jelentést, a szokásos lendületes stílusában.

Advertisement

Megkerestem Juhász Pétert, aki elmesélte, hogy ő is teljesen véletlenül tudta meg, hogy volt tágyalás: a múlt héten tanúként jelent a bíróságon meg egy sajtóperben, ahol az egyik ügyvéd mellékesen megemlítette, hogy látta az egy héttel azelőtti kiírást a Deutsch vs Juhász perről. Kiderült aztán, hogy a bíró is ugyanaz volt a két ügyben.

Advertisement

A politikus azt mondta a Cinknek, hogy csak azért nem ment el, mert nem kapott kézhez semmilyen idézést, de azt tartja valószínűnek, hogy a korábbi főbérlője vehette át a neki érkezett küldeményt, és őt elfelejtette értesíteni. Juhász ugyanis pont mostanában költözött el, de még nem jelentkezett át hivatalosan az új lakhelyére, a küldeményei pedig a korábbi lakásba érkeznek. Juhász azt mondta, a bíró szerint várhatóan péntekre foglalhatják írásba az elsőfokú ítéletet – azt egyelőre sajnos nem tudom, mennyit ítéltek meg Deutschnak –, ami után ő fellebbezni fog, és biztos folytatja a pereskedést, tanúkkal, ahogy korábban is ígérte.

Advertisement

Deutsch Tamást is megkerestem cseten az ügyben. A legszebb, leglendületesebb napjaira emlékeztető választ adott, íme:

Ezek az átkozott főbérlők... Nem volt "nagy titok". Teljesen normál polgári per – ő kérte, hogy pereljek, én csak az ő Buzáné Fábri Évája voltam (tudod, az Önök kérték klasszikussá vált szerkesztője) –, megvolt a tárgyalás, és a "szabályszerűen átvett idézés" ellenére – ez a biróság megállapítása – sem ő, sem jogi képviselője nem jelent meg. A keresetemnek így maradéktalanul helyt adott a biróság. Tudod, úgy vagyok ezzel a "dajcs egy drogos" kontenttel, mint Királyhegyi Pál volt a munkaszolgálattal, amikor két év után belerúgott egy német katona, beleesett az épp ásott gödörbe és azt mondta: – Na tudja mit? Most lett elegem az egészből. Szóval nekem Juhász vádaskodásánál lett elegem az egészből, nem érdekel az ügy kapcsán a média-cicaharc, igazam van, papírom is lesz róla (ld. Lech Walesa bejelentését 1980. augusztus 31-én, amikor aláírtak a komcsikkal a megállapodást, aminek az első pontja a szabad szakszervezet alapítás jogáról szólt: "Győztünk, és papírunk is van róla!").

Advertisement

Ez a per annyira izgalmasan alakul, hogy ha Magyarországon nem lenne illegális, idegességemben mindjárt rádurrantanék egy szóvivőujj-vastagságú rakétára. Bár én nem vagyok erős jellem, és nem is lehet mindenki annyira önmegtartóztató, mint Deutsch Tamás!

Advertisement

(A két legfelső animgif originális Cink-műalkotás: a hippis Inkei Bence, a verekedős Boros András munkája. )

Share This Story

Get our newsletter