A legszebb kifejezések, és nem is ismerjük őket

Tudtad, hogy a németeknek külön szavuk van az érzésre, amikor egyedül vagy az erdőben? Ahogy arra is, mikor egy olyan hely iránt érzel honvágyat, ahol még sosem jártál? A finneknél is van valami hasonló, ők úgy mondják kaukokaipuu.

Advertisement

Ilyen és ehhez hasonló kifejezéseket gyűjt a Wordstuck blog, aztán giccses gifeken magyarázzák el a jelentésüket. Viszont ha az ember túllendül a dizájnon, csomót tanulhat, főleg, hogy jobboldalon, egy legördülő menüből nyelvet is választhatunk, és akkor képek nélkül, egy listában láthatjuk az adott szavakat.

Advertisement

Az oldal szépsége, hogy egy csomó nyelvből szerepelnek itt szavak, a miénkből például a tükörsima és az elmosolyodni van fent, de nyilván egy csomó másik is felkerülhetne.

Advertisement

Szóval több ez a blog, mint egyszerű szótár, inkább az árnyalatokon és a finom részleteken van a hangsúly. Mert az elmosolyodni is több egy egyszerű mosolygásnál és a tükörsima is többet jelen, mint hogy olyan sima, mint egy tükör.

Advertisement

A blog tumblr-en pörög, de van Facebook-oldala. Amúgy nyilván nem ez az egyetlen honlap, amely ilyen szavakkal foglalkozik, hasonló gyűjtést végez például Better Than English is.

Share This Story

Get our newsletter