​A legjobb kérdés eddig a Déli Áramlat ügyében

Illustration for article titled ​A legjobb kérdés eddig a Déli Áramlat ügyében

Tudtad, hogy a Veszprém Fidesz-közeli kézilabdacsapata egy olyan bajnokságban indul idén a magyar alapszakasza helyett, amiben mindent a Gazprom fizet, hogy a DÁ-t reklámozza? Ha nem lesz vezeték, lőhetnek a SEHA Gazprom South Stream League-nek.

Advertisement

Sokféle következménye lehet annak, hogy Putyin elnök szerint mégsem építik meg a Déli Áramlat gázvezetéket. Ez kihathat Orbán Viktor sorsától kezdve Európa energiabiztonságáig egy rakás dologra. Matyika felhasználó ezek közül egy olyan lehetőséget vetett föl, amelyikre én, bevallom, soha az életben nem gondoltam volna:

RITKÁN VIZSGÁLT VETÜLETE A DÉLI ÁRAMLAT-KÉRDÉSNEK,

hogy ha nem lesz, akkor mi lesz a sorsa a SEHA GAZPROM SOUTH STREAM LEAGUE nevű balkáni férfikézilabdás versenysorozatnak, amelyben ugye a Veszprém a magyar bajnokság alapszakasza helyett indul, és ahová a Navracsics/Kálomista féle vezetés alatt bevásárolta magát a csapat, valamint amelynek a meccseit egy darabig hatalmi szóval a Pro4 közvetítette, iparági pletykák szerint ingyen (aztán lemondott a megtiszteltetésről), és amelyben az utazásokat, bírókat, szállásköltséget és a pénzdíjat eddig a Gazprom fizette, hogy reklamírozza a balkáni országokban a Déli Áramlatot mint olyat.

Advertisement

Hasonló okokból szívhat egyébként a szerb Crvena Zvezda és a német Schalke focicsapata, ha a dolgok tényleg eszkalálódnak, ezeket is a Gazprom szponzorálja ugyanis, ugyanazért, mint a kézilabdaligát.

Share This Story

Get our newsletter