A lakás, ahol Király Tamást megölték

Képek, linkjek és videók a vasárnap a saját lakásán agyonvert Király Tamás underground divattervezőről. Ha van jó linked vagy eredeti dokumentumod, emléked Királyról, posztold ki válaszban!

Illustration for article titled A lakás, ahol Király Tamást megölték
Advertisement

Egy friss fotó Király Tamásról, márciusi, Párizsból, a fotós PS.

Itt ölték meg Király Tamás divattervezőt: Pallavicini Zita 2011-ben beszélgetett vele a lakásában a lakásáról, Tv2 Celebtrend című műsorában. Király arról is beszél, hogy nála rengetegen megfordulnak, a lakása nyitva áll, bármikor fel lehet csöngetni és beugrani. Bár a lakás burjánzó tárgyakkal van tele, Király azt mondja, egy szállodai szobában érzi magát a legjobban.

Advertisement
Illustration for article titled A lakás, ahol Király Tamást megölték

Legát Tibor klassz Magyar Narancsos interjúja Királlyal 2011-ből, ami ezzel végződik:

Valóban egy nagyon kegyetlen világról van szó, hiszen a divat az egyik legnagyobb üzlet, és emiatt aztán szinte minden a pénzről szól. Nekem azért van viszonylag könnyű dolgom, mert nincs konkurenciám, legfőképpen pedig, mert nem akarok eladni. Amiket én csinálok, azok kilencvenöt százalékban kézi munkák, nem gyárthatók. Számomra az egyedi darabok jelentenek valamit, a kópiák már nem, így aztán a tömeggyártásban sem vagyok érdekelt. Biztos nekem is vannak irigyeim vagy akár ellenségeim, de talán nem tépnek szét.

Advertisement
Illustration for article titled A lakás, ahol Király Tamást megölték

Király legendás 1991-es születésnapi bulija a Zanzibárban, ahol a modellek ehető gyümölcsruhát viseltek. A Zanzibár volt az a hely, ahová a Tilos az Á-ból átment az ember hajnalban, hogy a stricijükkel rázó fehér körömcipős kurvák között táncoljon. Rodolf Hervé fotója.

Advertisement
Illustration for article titled A lakás, ahol Király Tamást megölték

Király utolsó bemutatója, ahol az összes modell vörös rózsákba volt öltöztetve, a mester pedig a végén mint rózsákkal díszített estélyibe öltözött inka pap jelent meg pár piilanatra. A rózsaruhák nem mindegyike új, már 2011.ben is szerepeltette őket:

Amire nem is emlékeztem: Király nem írta alá azt a levelet, amiben Herczeg Zoltán divattervező 2005-ben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz fordult, amiben felszólították a kormányt, tegyenek végre valamit, és biztosítsa a törvényes feltételeket ahhoz, hogy a divattervezők is meg tudjanak élni a munkájukból.

Advertisement

Urbán Tamás fotós elmeséli az 1989-es Stern magazinbéli Király-szereplés hátterét.

Király-show a 2010-es Szigeten:

Ebben a cikkben sok más mellett elmeséli egy New York-i bemutatóját:

Négy variálható ruhát vittem ki és akadálypályára emlékeztető kifutót építettem, melyen hol mászni, hol bújni kellett a modelleknek. Beálltam és ott a közönség előtt alakítottam a ruhákat. A négy ruhából volt hét kör, az huszonegy modell, ami eleve meglepte a közönséget. Hogy ott, a bemutató alatt születnek új ruhák, a tervező aktív közreműködésével - ez szokatlan dolog. Szóval siker, teljes siker volt.

Advertisement

Itt egy film arról, hogyan készült Király egy Károlyi-paltoában rendezett 30 perces bemutatójára.

Share This Story

Get our newsletter