This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A közútkezelő elismerte, hogy 130-nál szétmehet a kocsid az M7-esen

Illustration for article titled A közútkezelő elismerte, hogy 130-nál szétmehet a kocsid az M7-esen

Olyan rossz állapotban van az autópálya Balaton felé vezető oldala a 90. és 120. kilométer között, hogy a sima haladás kárt okozhat az autókban - adták írásba. Ami ijesztő, hogy ezt javíthatatlan, alapvető szerkezeti hiba okozza, amit meg sem próbálnak kijavítani.

Advertisement

Ijesztő választ adott egy felszólamló ügyfélnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pedig aránylag ártatlanul indult a levelezés. Sándort a húsvéti szünetben felpaprikázta a rossz minőségű autópálya, amin kijavított kátyúkat látott, így fogta magát, és írt egy polgári hangvételű mailt a közútkezelő cégnek:

From: XY [mailto:xy@mailbox.hu]

Sent: Sunday, April 05, 2015 9:25 AM

To: Kozut postafiok; Központi iktató

Subject: úthibák

ha nem Ön az illetékes, kérem küldje tovább neki:

Tisztelt Magyar Közút Nonprofit Zrt.,

bizonyára Önök előtt is ismert, hogy az M7 Balaton felé vezető pálya jobboldali sávja a 96 és 109 km szelvények között minősíthetetlen állapotban van, a megengedett 130km/h-s sebességgel közlekedve a járművek károsodását okozhatják a szakszerűtlenül kijavított kátyúk. Kérem a hibák mielőbbi kijavítását.

Tisztelettel

A normális hangütés jutalma a következő válaszlevél volt, egyenesen egy kommunikációs főmunkatárstól. Az elején olyan, mint egy szokásosan olajozott felelősségelhárító szöveg. Csakhogy a főmunkatárs nem állt meg ott, hogy nem a rossz kátyújavítás, vagyis a Közútkezelő a hibás. Hanem megmondta a hiba igazi okát is. Menet közben elismerve, hogy a fogyasztói panasz jogos, csak éppen az “elégtelen teherbírásúra” épített pályaszerkezet a ludas, ráadásul a hiba olyan súlyos, hogy megoldást csak a “pályaszerkezet teljes cseréje” jelenthet.

————— Továbbított levél —————

Feladó: Magyar Közút Ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@kozut.hu>

Dátum: 2015. április 8. 7:24

Tárgy: Magyar Közút válasza

Címzett: “xy@mailbox.hu”

Tisztelt X Sándor!

Társaságunkhoz érkezett levelét köszönettel fogadtuk. A kátyúk kijavítása szakszerű, nem ez okozza az Ön által jelzett problémát, hanem az M7 autópálya bal oldalán a 90-120 km szelvények között a haladó sávban a pályaszerkezeten elégtelen teherbírása miatt jelentkező süllyedések. Ezek végleges javítása a teljes pályaszerkezet cseréjével oldható meg, amelyre jelenleg társaságunk nem rendelkezik forrással, a teljes körű útrekonstrukciók azonban már nem cégünk kompetenciája, a felújításokra szánt források felett sem mi döntünk. A keletkező burkolathibákat folyamatosan javítjuk.

Üdvözlettel

Velkei Lilla

kommunikációs főmunkatárs

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály

Megkeresését köszönjük!

Ez fasza, beszedik a zsét autópályadíjakban, de nincs pénz a javításra - kommentálta a választ Sándor. Engem még jobban szíven ütött az a lazaság, amivel az illetékes felemelte a kezét, hogy hát tényleg veszélyesen szar az autópálya, de nincs mit tenni.

Advertisement

Búcsúzóul megnéztem a Közútkezelő weboldalán az Útinformot, ahol az M7-es keresve semmilyen utalást nem sikerült találnom arra, hogy a 90. és 120. kilométer között autóveszélyes lenne az útpálya.

Share This Story

Get our newsletter